15 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΦ, το μεγαλείο σου...

Να’μαστε πάλι εδώ!!! Δια στόματος του Προέδρου του «Εθνικού» Οργανισμού Φαρμάκων, η πληροφορία πως δεν υπάρχει «μητρώο» διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας («πατέντας») στα φάρμακα που διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και συνταγογραφούνται στους πολίτες αυτού του ταλαίπωρου «κράτους».

Με απλά λόγια, το ερώτημα «καλά, εσείς τι δουλειά κάνετε τόσοι άνθρωποι μόνοι σας» στο «μαγαζί», δεν έχει απασχολήσει προφανώς κανένα μέχρι στιγμής.

«Επιστήμονες» -τρομάρα μας- αμειβόμενοι εξαιρετικά ικανοποιητικά, σε σχέση με τους «άλλους», μάλλον διακπεραιώνουν τους «φακέλλους» των σκευασμάτων και «νομιμοποιούν» την διακίνησή τους, χωρίς ωστόσο να ενδιαφέρονται –κατά τα φαινόμενα- εάν και κατά πόσον ένα σκεύασμα δικαιούται να τιμολογείται όσο αιτείται, απλώς και μόνον με το εφεύρημα» του μέσου όρου τις τιμής των 3 φθηνότερων αγορών της Ε.Ε.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αν.Υπ. Υγείας, είναι πώς εκατομμύρια Ευρώ έχουν εισπραχθεί από τους προμηθευτές και τους μεταπωλητές, απομυζώντας το Δημόσιο Ταμείο και τις τσέπες των ανύποπτων βαρέως φορολογουμένων πολιτών.

Η απορία του ταπεινού συντάκτη του παρόντος αφορά στο «θράσος» του κ. Αν.Υπ. ο οποίος, αν και διετέλεσε προ 3ετίας στο ίδιο Υπουργείο, ιατρός και ο ίδιος, ανακάλυψε μόλις χθες την «Αμερική». Το «φιάσκο» των εκατομμυρίων εμβολίων της γρίπης των «χοίρων», φαίνεται ότι το έχει διαγράψει από την μνήμη του.

Επειδή, όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα απερίγραπτο σκηνικό μαζικής συνενοχής ή/και διαπλοκής (Πολιτικών, Ε.Ο.Φ, Φαρμακευτικών & Ιατρικών Συλλόγων, Φαρμακοποιών, Προμηθευτών κ.τ.λ), η λύση του «δράματος» πρέπει να είναι άμεση.

Από τα εισαγωγικά μαθήματα του Δικαίου, ακόμη και ο α΄ετής φοιτητής συγκρατεί στην μνήμη του πως «άγνοια νόμου δεν συγχωρείται», ούτε είναι στοιχείο απαλλακτικό της διαδικασίας, παρακαλώ να με πληροφορήσετε ποιοί οφείλουν –με σειρά προτεραιότητας- να απολογηθούν για το διαρκές έγκλημα της διασπάθισης Δημοσίου Χρήματος και, ή να πάνε «σπίτι τους» ή να εφαρμοσθεί ο Νόμος.

Εάν συνεχίσουν να προκαλούν την νοημοσύνη και την υπομονή μας, τότε ετοιμασθείτε για τα χειρότερα.

Νικήτας Δημητρίου

TO BHMA