12 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση Ευ. Στυλιανίδη στους αεροψεκασμούς του Π. Καμμένου στη Βουλή

Σε νεότερη δήλωση για τις φερόμενες ως προτάσεις της Τρόικας για τα αραιοκατοικημένα νησιά, προέβη στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης:

"Επειδή με ενημερώνουν και με διαβεβαιώνουν πως δεν υπήρξε δήλωση ξένου υπαλλήλου, επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση, είναι αυτή που προσδιορίζει με απόλυτο τρόπο την εθνική στρατηγική και δίνει τη μάχη για να κατοχυρώσει στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ας μην παίζουμε μ΄ αυτό, ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις κι ας μείνουμε προσηλωμένοι στην εθνική προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε για να βγει η Ελλάδα απ΄ το αδιέξοδο" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο κ. Στυλιανίδης, απαντώντας σε επιθέσεις εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την πρόταση που φέρεται να έχει διατυπώσει η τρόικα, σχετικά με την εκκένωση των αραιοκατοικημένων νησιών είχε αναφέρει ότι «η ανοησία ενός οιουδήποτε ξένου υπαλλήλου, δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση, δεν προσδιορίζει ή εκφράζει την εθνική πολιτική στο Αιγαίο. Την πολιτική, την εκφράζει η εκλεγμένη κυβέρνηση, αξιόπιστα, μαχητικά και να είστε βέβαιοι πως, στην πράξη, αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί απ΄ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος είχε πει ότι «Ο υπουργός ήταν ειλικρινέστατος. Προκύπτει λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα, ο οποίος είπε πως ουδέποτε ειπώθηκε από στελέχη της τρόικας τέτοιο πράγμα.

Εδώ φαίνεται ότι η ανοησία του ξένου υπαλλήλου ειπώθηκε και είτε λέει ψέματα ο κ. Στουρνάρας, είτε ο κ. Στυλιανίδης. Εγώ πιστεύω τον κ. Στυλιανίδη και θέτουμε θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα». «Αν η κεντρική ιδέα των λεχθέντων περιορίζεται, για σας, στο αν ειπώθηκε αυτό ή όχι, δεν έγινα κατανοητός» είχε ανταπαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών.

«Η τοποθέτησή σας δεν υπηρετεί την εθνική προσπάθεια. Ποιο είναι το ζήτημα; Να πάει η διαπραγμάτευση μπροστά, ή ποιος μετέφερε κάτι σωστά, περισσότερο ή λιγότερο;» είχε προσθέσει.

Η αντιπαράθεση του κ. Στυλιανίδη με τον κ. Καμμένο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχαν σημειώσει πως τα κατοικημένα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και περιλαμβάνονται, έτσι, στην ΑΟΖ, ενώ χωρίς τους κατοίκους τους εξαιρούνται.

«Αυτά τα νησιά είναι η Ελλάδα και δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αδειάσει, κανείς, να την νοικιάσει ή να την πουλήσει» είχε αναφέρει ο κ. Καμμένος, παρατηρώντας αργότερα πως «χτυπάνε στο να κόψουν εκείνα τα κονδύλια που είναι το οξυγόνο για τη διατήρηση της πατρίδας μας».


Πηγή:www.capital.gr