15 Οκτωβρίου 2012

Οι τρεις "χάριτες" της λίστας

Ονόματα υπεράνω υποψίας περιλαμβάνονται στη λίστα των 54.246 φυσικών και νομικών προσώπων που έστειλαν εμβάσματα συνολικά πάνω από 22.209.295.375 ευρώ στο εξωτερικό από το 2009 έως το 2011.

Κατά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ μάλιστα, εντοπίστηκαν και τρεις θυγατέρες με ηχηρά επώνυμα, ισχυρής επιρροής στα δημόσια πράγματα, που εμφανίζονται να έχουν στείλει τέτοια εμβάσματα.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η πρώτη περίπτωση είναι από το χώρο της ενημέρωσης. Και ενώ φαίνεται ότι η περιουσία του πατρός θα μπορούσε λογικά να δικαιολογήσει τη μεγάλη οικονομική άνεση της θυγατέρας, το σημαντικό είναι ότι η κίνησή της έγινε σε μια φάση που με άλλες ενέργειές της υποδήλωνε προσωπική και επιχειρηματική δυσπραγία.

Η δεύτερη περίπτωση είναι από το χώρο της τέχνης και δη της μουσικής. Η θυγατέρα, μέσης ηλικίας κι αυτή, διαχειρίζεται εδώ και πολλά χρόνια τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, αλλά προφανώς ερμήνευε με άλλο τρόπο τα πατριωτικά ακούσματα στις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές.

Η τρίτη θυγατέρα είναι νεαρής ηλικίας. Παραμένει άγνωστο αν η ίδια είχε επαρκή εισοδήματα που να δικαιολογούν τα ποσά που εμφανίζονται ή αν πρόκειται για κάποια "γονική παροχή" του πατρός, ο οποίος προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του θεάματος.

Πηγή: Δημοκρατία
enikos.gr