24 Οκτωβρίου 2012

Κ. Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

Αδιανόητες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θεωρεί προφανώς ότι τού ανήκει το CD για να αποκαλύψει ότι βρίσκεται στα χέρια του στην επιτροπή, αδιανόητα πράγματα...
Για το θέμα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, η υπόθεση θα έρθει στη Βουλή με τη συνταγματικά προδιαγεγραμμένη διαδικασία» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση τόνισε ότι στην καλύτερη περίπτωση υπήρξε ο αφόρητος ερασιτεχνισμός, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τι μπορεί να συμβαίνει στη χειρότερη.

«Το ΣΔΟΕ θα μπορούσε να ζητήσει από την ΤτΕ τα πόσα που εξάγονται στην Ελλάδα, και είναι αναντίστοιχα με τα εισοδήματα αυτών που τα εξάγουν» εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε την πολύκροτη υπόθεση ως ένα από τα πολλά συμπτώματα έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Όπως επισήμανε, η γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη κάνει κάποιους ελέγχους σε λογαριασμούς 54.000 πολιτών στο εξωτερικό και διαπίστωσε ότι από αυτούς 20.000 δεν αντιστοιχούν στα δηλούμενα εισοδήματα χωρίς να γίνει κάτι.

«Δεν υπάρχει πρόθεση και πολιτική βούληση για έλεγχο της φοροδιαφυγής της φοροαποφυγής προς χάριν των συμφερόντων των λίγων» επισήμανε.