23 Οκτωβρίου 2012

Ο Αστυνομικός έβγαλε όπλο σε άγνωστο που πηδούσε μέσα στη νύχτα από παράθυρο σχολείου και όχι σε ανήλικο μαθητή

Μία δική της εκδοχή έδωσε η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας για την προσαγωγή μαθητών που έκαναν πλιάτσικο στο Λύκειο στο ΑΤ Ελασσόνας, αλλά και διότι ένας αστυνομικός έχει καταγγελθεί από τους συνήθεις παπαρολόγους του ΣΥΡΙΖΑ, πως έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη Δευτέρα, στις 06.50, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας σχετικά με άγνωστους δράστες που προξενούν φθορές στο Λύκειο Ελασσόνας, αστυνομικοί πήγαν στο σχολείο και ενώ κινούνταν περιμετρικά αντιλήφθηκαν δύο άτομα, από τα οποία ο ένας έφερε στον ώμο σακίδιο, να πηδούν από το παράθυρο του πρώτου ορόφου του σχολείου και να τρέπονται σε φυγή.

Κατά τις αναζητήσεις που έγιναν σε χωράφια τα οποία καλύπτονται από πυκνή βλάστηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα άτομα κρυμμένα πίσω από θάμνους.

"Λόγω της περιορισμένης ορατότητας, των συνθηκών χαμηλού φωτισμού και προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους, ο ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο από τη θήκη.

Διαπιστώνοντας ακολούθως ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, ο αστυνομικός επανέφερε το όπλο στη θήκη και τα άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και προέκυψε ότι είναι 16χρονοι μαθητές του Λυκείου".

Σε βάρος των δύο μαθητών έχει σχηματισθεί δικογραφία για διακεκριμένες φθορές. Οι μαθητές συνελήφθησαν αρχικά και μετά αφέθησαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.