11 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους: Ο Σίμος τελειώνει την επόμενη βδομάδα, τον πρασινοφρουρό Μάτσικα

-Γενική συνέλευση των μετόχων την επόμενη εβδομάδα για το σουτ στον ΠΑΣΟΚο Μάτσικα (φώτο αριστερά) χωρίς αποζημίωση
-Ερχεται τροπολογία για άμισθο Πρόεδρο (φρίκαραν στη Συγγρού μόλις το άκουσαν) και Διευθύνοντα Σύμβουλο μη δημοσιογράφο 
 
Ενώ το ΑΠΕ βρίσκεται κυριολεκτικά σε διάλυση, μια και όποιος θέλει πάει στην δουλειά του, όποτε θέλει, όποιος θέλει γράφει ότι θέλει , αν θέλει και όποτε θέλει, ακόμα και ανακρίβειες, όπως έγινε την περασμένη  Παρασκευή ,όπου αποσύρθηκαν τρία τηλεγραφήματα… ο αρμόδιος υπουργός δείχνει να αποφάσισε τελικά, μετά από τις πιέσεις του Μ Μαξίμου να «φάει» τον κολλητό του ΓΑΠ Ηλ Ματσικα 
  Ετσι, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (ίσως Τετάρτη) θα γίνει γενική συνέλευση των μετόχων που μάλλον θα αποφασίσουν, επιτέλους, να απολύσουν τον σημερινό Πρόεδρο –Γεν. Διευθυντή του ΑΠΕ, «αζημίως για το δημόσιο»   
 
 Τώρα τι ακριβώς θα γίνει μετά είναι άγνωστου ακόμα. Γιατί αν μέχρι Τρίτη –Τετάρτη που αναμένεται να γίνει η Γενική Συνέλευση, δεν εχει προχωρήσει η τροπολογία που ακούγεται ότι θα δημιουργεί  θέση Προέδρου , χωρίς αρμοδιότητες και θέση Διευθύνοντος Συμβούλου, ο όποιος δεν θα είναι υποχρεωτικό να είναι δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΗΕΑ,τοτε θα πρέπει να γίνει προκήρυξη για την θέση που θα είναι μια. Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ο ίδιος και μάλιστα μέλος της ΕΣΗΕΑ
 
  Οι πληροφορίες λένε ότι αν τελικά δημιουργηθεί θέση Προέδρου θα προωθηθεί πρόσωπο που θα επιλέξει η ΝΔ. Τώρα ποιος από την ΝΔ θα το διαλέξει, ο αρμόδιος Σιμός Κεδίκογλου  ή οι Δ. Σταμάτης και Γ. Μουρούτης από το Μαξίμου, είναι ακόμα άγνωστο. Πάντως φαίνεται για πολλούς λόγους να αποκλείεται η περίπτωση να τοποθετηθεί ο ξάδελφος Παπουτσή, υβριστής του Α Σαμαρά, ο Αντωνάκης. Εξάλλου , η θέση του Προέδρου δεν θα εχει και χρήματα. Άσε που μόλις κυκλοφόρησε κάτι τέτοιο έγινε «επανάσταση» στην Συγγρού αλλά και στην ΓΓ Τύπου , όπου και εδρεύει ο Σιμος Κεδικογλου.
 
 Σε μια τέτοια περίπτωση,  την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα πάρει, εκτός απροόπτου, ο Β Σιαφακας, αρχισυντάκτης ως πρόσφατα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ως πρόταση της ΔΗΜΑΡ.
 
 Αν δεν γίνει ο διαχωρισμός της θέσης (κάτι που θα γίνει αργότερα πάντως) ο Β Σιαφακας θα πάρει , εστω προσωρινά και τις δυο θέσεις .
 
 Για την θέση του Διευθυντή Ειδήσεων, που είναι και σήμερα κενή, φαίνεται ότι «έκλεισε», σημερινός αρχισυντάκτης του ΑΠΕ, με οδηγία από Μαξίμου και Κεδικογλου, « να τα αλλάξει όλα» και κυρίως να ξηλώσει το «σημερινό σάπιο σύστημα».  
 
 Ρόλο , ως μέλος του ΔΣ, φαίνεται ότι θα παίξει στην νέα διοίκηση και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μ. Ψύλλος, που εχει «κοντραριστεί» άγρια με τον σημερινό Πρόεδρο, εκλεκτό του ΓΑΠ, Ηλία Μάτσικα.
 
  Ο τελευταίος, λίγες μέρες πριν φύγει, παίρνει «τρελές» αποφάσεις. Έδωσε εντολή όλες οι ανταποκρίσεις από όλη την χώρα - να πηγαίνουν για επεξεργασία στα γραφεία του ΑΠΕ στην…Θεσσαλονίκη. Και όλοι ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω από αυτή του την απόφαση.
 
  Και κάτι τελευταίο. Ο «θηλυκός – Κασιδιάρης» του ΑΠΕ, τώρα τελευταία εχει σταματήσει να μιλά και να βγαίνει από το γραφείο της, γιατί θέλει να την ξεχάσουν…. Μονον που όσα εχει πει στον έναν για τον άλλον , είναι τόσα πολλά και προσβλητικά που δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσουν. Γι αυτό και τώρα εκτός από τον πρώτο ευεργέτη της πρώην Πρόεδρο του ΑΠΕ  Γ. Ταμπακοπουλο, που την "ξαναέκανε" δημοσιογράφο, βρίζει και τον δεύτερο  ευεργέτη της τον σημερινό Πρόεδρο Ηλ. Ματσικα, λέγοντας ότι « την ξεγέλασε» και ότι δεν την άφηνε να κάνει δουλειά.  Λες και ήξερε τι να κάνει….
 
 Μάλιστα δεν παραλείπει να τα ψάλει και στην φίλη της, την άλλη αρχισυντάκτρια καθώς και στον απομακρυνθέντα πρόσφατα, αρχισυντάκτη του πολιτικού τμήματος του ΑΠΕ. Ξεχνώντας ότι κάθε μεσημέρι οι τρεις τους «έθαβαν» τρώγοντας όλους τους άλλους …..
 
Κουιζ 1
 Με τίνος «πλάτες», πήγε σε εβδομαδιαία εφημερίδα ο απομακρυνθείς από το ΑΠΕ, αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος, φίλος του Ματσικα από τον ΔΟΛ,;. Μα με τις πλάτες του «σκουλαρικάκια» του ΑΠΕ, που δουλεύει εκεί. Ετσι εξηγείται γιατί τον άφηνε όλα αυτά τα χρόνια να « αράζει», να μην κάνει βάρδιες, να μην πηγαίνει στα ρεπορτάζ και την πλήρωναν οι άλλοι συνάδελφοι του, με πρώτον τον άλλο δημοσιογράφο που παρακολουθεί την ΝΔ….Όλα ετσι εξηγούνται.
 Να δούμε τώρα εκεί που πήγε, θα συνεχίσει να λέει τα όσα ,όχι και τόσο κολακευτικά, έλεγε όταν ήταν στον ΔΟΛ , για τον εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας στην οποια τώρα δουλεύει;
 
Κουίζ 2
Από τον Νοέμβριο του 2011 εχει αποστείλει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κος Σφακιανακης στον Εισαγγελέα το θέμα των άθλιων και συκοφαντικών emails μετά από καταγγελία των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ζητούσε το αυτονόητο, εδώ και δώδεκα μήνες δηλαδή να του δοθεί η άδεια να αρθεί το απόρρητο για δυο ύποπτα στοιχεία, για δυο ίχνη, που βρήκε η υπηρεσία.
Ένα χρόνο μετά ακόμη η υπόθεση να ξεκαθαρισθει.Γιατί; 
 Μήπως γιατί η Γενική  Διεύθυνση του ΑΠΕ, ποτέ δεν ήθελε να προχωρήσει η έρευνα, όπως κατήγγειλε, παραιτούμενος και ο τότε διευθυντής του πρακτορείου Νικόλας Βουλέλης