18 Οκτωβρίου 2012

Μας πήραν στο ψιλό οι ομογενείς: "Δωρεά" ενός δισ. δολαρίων σε επιταγή, έφτασε σε σχολείο της Καλαμαριάς από Έλληνα ομογενή


Μία επιταγή, προφανώς ακάλυπτη, ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων κατέφθασε σήμερα το πρωί στο 1ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς, με αποστολέα ένα ομογενή από την Βαλτιμόρη.
Μάλιστα, εντός του φακέλου, στον οποίο εμπεριεχόταν η επιταγή, βρισκόταν και ένα απόκομμα ομογενειακής εφημερίδας που ανέφερε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο εν λόγω σχολείο. Παράλληλα, ο άγνωστος αποστολέας με δεύτερό του γράμμα, καλεί την διεύθυνση του σχολείο να διανείμει το χρήματα και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.
Αμέσως η διεύθυνση του σχολείο ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να πιστοποιήσει την εγκυρότητα της επιταγής.
Επιταγή έλαβαν και στα Δωδεκάνησα

Επιταγή 100 εκ. δολαρίων από τον ίδιο ομογενή, έλαβε και ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός.

''Το νέο αναστάτωσε το νησί. Κάναμε μια έρευνα και επικοινωνήσαμε με ομογενείς από τη Χάλκη στη Βαλτιμόρη αλλά και με την τράπεζα από την οποία προήλθε η επιταγή σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Διαπιστώσαμε, αφενός ότι η επιταγή ήταν ακάλυπτη, αφετέρου ότι πρόκειται για έναν ηλικιωμένο κύριο, γύρω στα 80, πρώην επιχειρηματία, που όμως δυστυχώς οι επιχειρήσεις του ''έπεσαν έξω'', τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων., ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

''Από ό,τι μας είπαν στη συγκεκριμένη τράπεζα το μπλοκ των επιταγών που είχε στην κατοχή του ο ομογενής, δεν είχε πλέον αρκετά φύλλα. Έτσι μάλλον, θα άφηναν το θέμα να λήξει εκεί, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω με την υπόθεση.

Ο ίδιος διαπίστωσε ότι αντίστοιχες ακάλυπτες επιταγές από τον ομογενή της Βαλτιμόρης είχαν λάβει δήμαρχοι της Καρπάθου και της Λέρου. Για εμάς πλέον, είναι μια ιστορία που μοιάζει με ανέκδοτο και μας κάνει να χαμογελάμε'', τόνισε ο δήμαρχος.