29 Οκτωβρίου 2012

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τα επεισόδια Αλβανών εθνικιστών στην Κλεισούρα

Τα «μικρής κλίμακας επεισόδια» που προκάλεσε «ομάδα ακραίων Αλβανών εθνικιστών» εις βάρος εκπροσώπων της ελληνικής Πρεσβείας που είχαν μεταβεί στην Κλεισούρα σε εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, «καταδίκασε απερίφραστα», με ανακοίνωση που εξέδωσε, τo ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των επεισοδίων, που δεν είχαν προηγούμενο, απαιτήθηκε η επέμβαση της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενέργειες των Αλβανών εθνικιστών είχαν ως επιδίωξη «να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις οι οποίες αναπτύσσονται θετικά προς όφελος των δυο χωρών. Ελλάδα και Αλβανία κάνουν βήματα για να ξεκινήσουν μια νέα εποχή στη μεταξύ τους σχέση, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και στο κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον. Οι υπεύθυνοι για αυτές τις ενέργειες πρέπει να πάρουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι αυτή η κεντρική επιλογή των δυο Κυβερνήσεων δεν είναι αναστρέψιμη και εκφράζει την πραγματική βούληση των δυο λαών».

iefimerida.gr