30 Οκτωβρίου 2012

Θ. Πάγκαλος: «Φανατικός και στρατευμένος ο Αρβανίτης-Έκανε το κομματικό του καθήκον»

Αιχμηρός, όπως άλλωστε συνηθίζει, ήταν και πάλι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ερωτηθείς αυτήν τη φορά για την υπόθεση με τους παρουσιαστές της «Πρωινής Ενημέρωσης» στη ΝΕΤ, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, οι οποίοι «κόπηκαν» από την εκπομπή, έπειτα από σχόλιό τους για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ΔημόσιαςΤάξης, Νίκο Δένδια.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά ότι ο δημοσιογράφος, κ. Κώστας Αρβανίτης, έπρεπε "να το βουλώσει" και ότι "έκανε το κομματικό του καθήκον".

«Διαβάζω σήμερα ότι η Εισαγγελία έστειλε στον ανακριτή τη δικογραφία, άρα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Αστυνομίας κι επομένως βάσιμη και την μήνυση που κάνει ο κ. Δένδιας στην Guardian που τα είχε γράψει αυτά», είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να λέει «Ζήτω η Guardian, κάτω ο Έλληνας υπουργός, να παραιτηθεί», εκτός αν είναι στρατευμένος, τόνισε ενώ συμπλήρωσε πως «στο ερώτημα αυτό που γεννάται, απαντάω ναι. Στο ερώτημα αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι στρατευμένος στην δημόσια τηλεόραση, απαντάω όχι, διότι στην δημόσια τηλεόραση πληρώνουμε όλοι».

"Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας. Δεν έχω πατήσει στην εκπομπή του στην ΕΡΤ, διότι, κάθε φορά που πήγα, αντιμετώπισα ένα φανατικό και στρατευμένο άνθρωπο. Δεν έχω τη διάθεση να κάνω συνομιλίες με τέτοιου είδους δημοσιογράφους. Δεν θα ήθελα τέτοιες συνομιλίες ούτε καν σε ένα ιδιωτικό μέσο. Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει μια διακριτικότητα. Πόσο μάλλον όταν είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή όταν είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει αυξημένο καθήκον διακριτικότητας και αντικειμενικότητας».

Και συνέχισε ο κ. Πάγκαλος: «Είναι βαρύτατο παράπτωμα και μάλιστα όταν το κάνει στέλεχος γνωστού κόμματος. Γιατί δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ήθελε να πει κάτι εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης -είναι πολύ νευραλγικό υπουργείο. Όφειλε ο υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή».

«Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο» συμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος.

Και κατέληξε: «Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ’ αρχήν. Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ποια ήταν η θεαματικότητα αυτής της εκπομπής; 1,7 %;».