18 Οκτωβρίου 2012

Μέρκελ: Θέλω να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

«Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη» δήλωσε ξεκάθαρα η Ανγκελα Μέρκελ λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι παρά τις δυσκολίες και το γεγονός ότι αργούν πράγματα στην Ελλάδα, βλέπει αλλαγή νοοτροπίας στη χώρα μας και υπογράμμισε: «Καταλαβαίνω γιατί οι Ελληνες είναι οργισμένοι».
Η κ. Μέρκελ δήλωσε πως ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει τους εταίρους του για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την Τρόικα στο πλαίσιο της συνόδου.

Με επιφώνημα χαράς υποδέχτηκε η Μέρκελ τον Σαμαρά!

Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων συναντήθηκε ξανά ο Αντώνης Σαμαράς με την Άνγκελα Μέρκελ. Τη στιγμή απαθανάτισαν οι φωτογράφοι καθώς μόλις ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε κοντά στην Γερμανίδα καγκελάριο τα φλας άστραψαν.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Βουκουρέστι το κλίμα μεταξύ τους ήταν ξανά …ευχάριστο!

Την ώρα που μπήκε στην αίθουσα ο Α. Σαμαράς η κ. Μέρκελ συνομιλούσε με συνεργάτες της. Βλέποντας όμως τον Α. Σαμαρά να μπαίνει, σηκώθηκε αμέσως, πήγε προς το μέρος του και ήταν τόση η χαρά της στη σύντομη στιχομυθία τους, που έβγαλε και ένα αυθόρμητο επιφώνημα έκπληξης και χαράς.