15 Οκτωβρίου 2012

Μερκελ: Αποκλείεται ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας

Κατά του ενδεχομένου να υπάρξει μια "ανεξέλεγκτη χρεοκοπία" σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κα Μέρκελ συμφώνησε με τον υπουργό της ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η Καγκελάριος επανέλαβε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
"Ζητούμενο είναι να γίνουν τα πράγματα κατά τρόπο ώστε να μην προκαλέσουν κάποιου είδους σοκ στην παγκόσμια οικονομία", δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ.

"Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε και το βλέπω κι εγώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ότι αυτές οι ανεξέλεγκτες διαδικασίες δεν θα υπάρξουν", ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μετά την συνάντησή της, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι.

Επανέλαβε πάντως ότι η Γερμανία, πριν από μια οριστική απόφαση για περαιτέρω οικονομική βοήθεια, θα περιμένει την έκθεση της τρόικας.

"Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας", τόνισε και επισήμανε ότι η δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Πάντως μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αλλαγή κλίματος τουλάχιστον ως προς το πώς τοποθετείται η Γερμανία απέναντι στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

news247.gr