30 Οκτωβρίου 2012

Δικαιολογίες Αβραμόπουλου για την μετάβασή του στη Βοστώνη όπου σπουδάζει το παιδί του

Μια ανεπαρκέστατη, για μένα τον απλό πολίτη, απάντηση μας έστειλαν από το γραφείο του Δ. Αβραμόπουλου (που πρέπει να επισημάνουμε ότι απαντά σε ότι τον αφορά... σε αντίθεση με άλλους), αναφορικά με το να επισκεφθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 1 μήνα τη Νέα Υόρκη... που, όπως γράψαμε και χθες, βρίσκεται δίπλα στην Βοστώνη όπου σπουδάζει το παιδί του!!

Έγινε με δικά του έξοδα λέει...
Ναι αλλά εμείς πληρώσαμε το άχρηστο ταξιδάκι μέχρι τη Νέα Υόρκη, για τη συμμετοχή σε κάποιον οργανισμό που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, μιας και δημιουργήθηκε τον Ιούλιο και δεν έχει επιδείξει κανένα έργο μέχρι τώρα...

Και για να έχουμε και καλό ερώτημα: Σε πόσες συνεδριάσεις της εν λόγω οργάνωσης (Hellenic Initiative) σκέφτεται να παραβρεθεί ο κ Αβραμόπουλος; Αν αυτοί συνεδριάζουν κάθε μήνα, ο ΥΠΕΞ θα πηγαίνει κάθε μήνα; Ο υφυπουργός (ή αναπληρωτής... δεν ξέρω ακριβώς και βαριέμαι να ψάχνω) εξωτερικών για τον απόδημο ελληνισμό, τι ρόλο παίζει στο υπουργείο, αν δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει σε μια τριτοκλασάτη οργάνωση που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ότι είναι μέλος της ο Κλίντον που συμμετέχει και σε άλλες 10.000 οργανώσεις...

Διαβάστε και τις δικαιολογίες του Δ. Αβραμόπουλου , προκειμένου να βρεθεί πάλι στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη, δίπλα στο παιδί του, μόλις ένα μήνα μετά την προηγούμενη πολυήμερη παραμονή του εκεί:

Σε σχέση με σημερινή σας ανάρτηση, που αφορά την από καιρό προγραμματισθείσα επίσημη επίσκεψη σε ΗΠΑ και Καναδά είναι αναγκαίες ορισμένες επισημάνσεις για βασικές παρανοήσεις, που προφανώς οφείλονται σε εσφαλμένη ή ελλιπή ενημέρωση.

Σε σχέση με τη Νέα Υόρκη ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση από τον Οργανισμό Hellenic Initiative, που έχει ξεκινήσει από επιφανείς προσωπικότητες της Ομογένειας και στηρίζεται από τον πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Η προσπάθεια αυτή που στηρίζει την εικόνα της Πατρίδας μας ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012, όταν υπήρξε στην Αθήνα και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Λόγω όμως του τυφώνα Σάντυ και των απρόβλεπτων συνεπειών του παρέλυσε κάθε κίνηση και δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, καθώς και κάθε μετακίνηση προς και από αυτή. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η αδυναμία και αυτών ακόμη των διοργανωτών να προσέλθουν στη Νέα Υόρκη και να μην μπορεί να γίνει η εκδήλωση. Ομοίως αδύνατη ήταν η μετάβαση στον Καναδά, για την πραγματοποίηση της σημαντικής επίσημης επίσκεψης και των συναντήσεων που προγραμματισθήκαν. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και συναντήσεων στη Νέα Υόρκη και τον Καναδά, δεν έχει ακυρωθεί αλλά μετατίθεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτό αμέσως η 4μελης αντιπροσωπεία του ΥΠΕΞ - και όχι 12μελης όπως από παραδρομής προφανώς γράφτηκε- αμέσως επέστρεψε στη χώρα. Εις ό,τι αφορά την ολιγόωρη παραμονή στη Βοστώνη αυτή έγινε με αποκλειστικά ίδιους πόρους του Υπουργού και καμία επιβάρυνση δεν υπήρξε για το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ρητά είχε προβλεφθεί στο κείμενο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.