27 Οκτωβρίου 2012

Ευλογεί τη Χρυσή Αυγή και «αφορίζει» την Αριστερά

«Οδηγίες» για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να δώσουν τον «καλύτερο εαυτό» τους δίνει προς τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μέσα από μια επιστολή 13 σημείων που έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή την υπόθεση των εγκαινίων του κόμματος στο Αίγιο.

Ταυτόχρονα ο Μητροπολίτης ευχαριστεί τα μέλη του κόμματος για τη δράση τους στο θέατρο «χυτήριο» με αφορμή την περιβόητη πια παράσταση εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη του οποίου εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει τη φωτιά στο κτίριο της Marfin Bank στην Αθήνα όπου είχαν πεθάνει άνθρωποι.

Στο κείμενο «σχεδόν «εξυμνεί» τη Χ.Α. για τον πατριωτισμό τους. Τους λέει τι να προσέξουν. Θυμάται το «εγέρθητι» της βραδιάς των εκλογών το οποίο χαρακτηρίζει λανθασμένη ενέργεια που τους έκανε κακό. Σημειώνει ότι είναι «εύσημο» το να είναι κάποιος εθνικιστής. «Αδειάζει» τους Μητροπολίτες που κατά καιρούς έχουν ταχθεί εναντίον της δράσης του κόμματος αλλά... λέει πως αν η Βουλή θέσει το κόμμα εκτός νόμου, θα είναι ο πρώτος που θα δώσει μια «μεγάλη κλωτσιά».

Όλα αυτά ξεκίνησαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Μητροπολίτη τον οποίο εμφάνιζε έτοιμο να κάνει τον αγιασμό για τα εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ στην πόλη. Ο Μητροπολίτης όπως γράφει, δεν θα πάει ούτε σκόπευε, αλλά... θα εκπροσωπηθεί. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του θα είναι ο ηγούμενος μιας ιστορικής Μονής, αυτής των Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Πατήστε για το κείμενο του Μητροπολίτη εδώ: religiousnews.gr