18 Οκτωβρίου 2012

Κάντε μου πρόταση μομφής, προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μεϊμαράκης

«Υλοποιήστε την απειλή σας και καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου εως αύριο» θα αναφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης προς τον ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων συνεχίζοντας τη «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει με αφορμή την πρόταση του κόμματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, διεμήνυσε την περασμένη Τρίτη στον κ. Μεϊμαράκη πως αν σήμερα, Πέμπτη, δεν ξεκαθαρίσει στη διάσκεψη το πότε θα φέρει στην Ολομέλεια προς συζήτηση την πρόταση για εξεταστική θα καταθέσει πρόταση μομφής για το πρόσωπό του.

Η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη ήταν άμεση και αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής δεν εκβιάζεται».

Πέραν όμως των επίσημων τοποθετήσεων, φαίνεται πως υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο. Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έπειτα από συνεννόηση που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς την περασμένη Δευτέρα είχε ήδη αποφασίσει να συζητηθεί η πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή διάσκεψη. Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι «το κοινοβουλευτικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε την συγκεκριμένη πληροφορία επέλεξε να θέσει το θέμα με την μορφή απειλής προκειμένου να πιστωθεί τις εξελίξεις».

Αλλοι βέβαια εκτιμούν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να έρθει τώρα η πρόταση για εξεταστική γιατί θεωρεί ότι θα αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα νέα μέτρα».

Πάντως, η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων κατά την οποία ο κ. ΜεΪμαράκης θα καλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει πράξη την απειλή της επισημαίνοντας ότι «εάν μέχρι την Παρασκευή δεν καταθέσετε πρόταση μομφής, τότε το θέμα θεωρείται λήξαν και θα ορίσω εγω πότε θα έρθει η πρότασή σας στην Ολομέλεια για συζήτηση».