09 Οκτωβρίου 2012

Θα γευματίσει με κέτερινγκ στο Μαξίμου-Δεν καλούν τον Βενιζέλο γιατί δε θα φτάσει το φαί

Δεν θα γίνει τελικά το γεύμα του Πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ στο Μουσείο Ακρόπολης, με θέα τον ιερό βράχο. Οι φόβοι ότι θα προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια αν η κυρία Μέρκελ εξέλθει από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο επιβάλλουν αλλαγή σχεδίων. Η γερμανίδα καγκελάριος θα φάει στο Μέγαρο Μαξίμου, με κέτερινγκ, αφού το εστιατόριο έκλεισε, με εντολή Σαμαρά.

Το επίσημο γεύμα προς τιμήν της Ανγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί εντός του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αποφασίστηκε χθες, εξαιτίας του φόβου για επεισόδια. Επειδή όμως το εστιατόριο του Πρωθυπουργικού Μεγάρου έκλεισε, μετά από πρόσφατη εντολή του Αντώνη Σαμαρά, για οικονομικούς λόγους, την γερμανίδα καγκελάριο θα δεξιωθούν με κέτερινγκ.

Στο γεύμα θα παρίστανται μόνο ο υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας. Από την γερμανική πλευρά θα παρίσταται ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και αρμόδιος από την γερμανική κυβέρνηση για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ καθώς και δύο σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά στις συνομιλίες και στο γεύμα δεν θα παρακαθήσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

iefimerida.gr