21 Οκτωβρίου 2012

Βρούτσης: Σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο οι συζητήσεις με την Τρόικα για τα εργασιακά

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από 6,5 ώρες η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη έτσι ώστε να κλείσουν άμεσα οι εκκρεμότητες και να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την Τρόικα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέτασε με τα κυβερνητικά στελέχη όλα τα χρονοδιαγράμματα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα αποχώρησε από την σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε πως οι συζητήσεις με την Τρόικα για τα εργασιακά βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

"Με τον Πρωθυπουργό και αρκετούς υπουργούς είχαμε συζητήσεις για τα μείζονα και εκκρεμή θέματα, τα οποία απομένουν για την τελική συμφωνία, συμφωνία με την οποία είμαστε πάρα πολύ κοντά όπως γνωρίζετε. Για τα κρίσιμα ζητήματα των εργασιακών θεμάτων, αυτό που θέλω να σας πω και να επιβεβαιώσω, ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σχεδόν κοντά. Και θέλω να τονίσω ότι η συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση του κ. Κουβέλη και του κ. Βενιζέλου είναι πάρα πολύ σημαντική", είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που έγιναν στη συνέχεια, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι "υπάρχουν μηνύματα αισιόδοξα και μένω εκεί. Η προσπάθεια συνεχίζεται, τα πράγματα είναι ανοικτά".

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις τριετίες θα ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στουρνάρας: "Έγινε πολύωρος συντονισμός ώστε να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης"

Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τόνισε πως έγινε "ένας πολύωρος συντονισμός προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης. Όπως ξέρετε, πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοέμβρη".

Ο κ.Στουρνάρας σε ερώτηση δημοσιογράφου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή υπογραμμίζοντας πως δεν νομίζει πως θα κληθούν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών, στις Βρυξέλλες.

Για τα εργασιακά ο κ. Στουρνάρας ανάφερε πως "γίνεται διαπραγμάτευση και θα φανεί τις επόμενες δυο μέρες"

Ο πρωθυπουργός προτίθεται να περάσει τα μέτρα από την Βουλή σε δύο νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος παράλληλα και με την ψήφιση του προϋπολογισμού.