17 Οκτωβρίου 2012

Τον π@@στεψαν και τον James οι Άγγλοι

Η συζήτηση γύρω από την «ερωτικά φορτισμένη σκηνή», στην οποία ο Σίλβα (που υποδύεται ο Χαφιέ Μπαρδέμ) χαϊδεύει τον James Bond (Ντάνιελ Κραίγκ), στην τελευταία ταινία του 007, «Skyfall» πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις προηγούμενες εβδομάδες μέχρι τις 9 Νοεμβρίου που βγαίνει η ταινία στις αίθουσες.

Τώρα ο Κραίγκ ξεκαθαρίζει την κατάσταση, αν και κάπως συνεσταλμένος, σε μια νέα συνέντευξη του στο Movieline. Περιγράφοντας τη σκηνή ως «ένα μεγάλο φλερτ" και «ένα παιχνίδι τράπουλας», λέει ο ηθοποιός, «Κάποιος πρότεινε ότι ο Silva μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος. Και λέω, νομίζω ότι θα πη****ε τα πάντα»

Ο Κραίγκ ο οποίος λέει ότι «αγαπά αυτή τη σκηνή», προσθέτει, «δεν βλέπω τον κόσμο με σεξουαλικούς διαχωρισμούς»

Όσον αφορά τον Μπαρδέμ, ο Ισπανός ηθοποιός σημείωσε ότι ενώ σεξουαλικότητα του Σίλβα ήταν «μέρος του παιχνιδιού», στόχος του ως χαρακτήρας ήταν απλά να δημιουργήσει «άβολες καταστάσεις για τους γύρω του. Σε αυτά τα πλαίσια, μπορείτε να διαβάσετε (τη σκηνή) όπως θέλετε ή επιθυμείτε», είπε. «Αλλά ήταν πιο πολύ μία προσπάθεια να φέρει τον άλλο σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση όπου ακόμη και ο James Bond δεν θα ξέρει πως να βγει από αυτή.»

Είναι αξιοσημείωτο ότι η διαβόητη σκηνή βασανιστηρίων στο «Casino Royale» του 2006 - στην οποία ο γυμνός Bond είναι δεμένος σε μια καρέκλα χωρίς πάτο και δέχεται χτυπήματα στα γεννητικά όργανα από τον αχρείο Le Chiffre (Mads Mikkelsen) - στο παρελθόν είχε προκαλέσει αντιδράσεις ότι υποβόσκει ομοφυλοφιλικός ερωτισμός.

iefimerida.gr