07 Νοεμβρίου 2012

"Τα καλύτερα έρχονται για τις ΗΠΑ" είπε ο "φασίστας" Ομπάμα που ανέφερε 140 φορές τη λέξη ΕΘΝΟΣ

Την πεποίθησή του για μια νέα τετραετία καλύτερη της προηγούμενης εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα στον επινίκιο λόγο του ενώπιον των οπαδών του και προφανώς εννοεί την επίθεση που σχεδιάζεται εναντίον του Ιράν με το ΟΚ του αντιπάλου του Ρόμνεϊ...

"Απόψε όσο καμιά άλλη φορά τα τελευταία 200 χρόνια που μια πρώην αποικία απέκτησε το δικαίωμα να καθορίζει το μέλλον της, το έθνος μας προχωράει μπροστά και προχωράει μπροστά χάρη σε εσάς. Προχωράει μπροστά γιατί εσείς επιβεβαιώσατε το πνεύμα της νίκης απέναντι στον πόλεμο και στην καταπίεση, το πνεύμα που ανέβασε αυτή τη χώρα από την απόγνωση στην ελπίδα, την πεποίθηση ότι ενώ ο καθένας μας μπορεί να επιδιώκει τους μεμονωμένους στόχους του, είμαστε μια αμερικανική οικογένεια και ενωμένοι, σαν ένα έθνος προχωράμε μπροστά. Απόψε, σε αυτές τις εκλογές, εσείς, ο αμερικανικός λαός υπενθυμίσατε σε όλους ότι ενώ ο δρόμος είναι δύσκολος το ταξίδι μας είναι μακρύ αλλά σηκωθήκαμε όρθιοι, πολεμάμε και γνωρίζουμε στο βάθος της καρδιάς μας ότι για τις ΗΠΑ τα καλύτερα έρχονται. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Αμερικανούς, όλους που συνέβαλαν σε αυτές τις εκλογές, είτε ψηφίσατε για πρώτη φορά, είτε περιμένατε στην ουρά για πάρα πολύ καιρό -επί τη ευκαιρία πρέπει να το διορθώσουμε αυτό- είτε περιμένατε στο πεζοδρόμιο είτε σηκώσατε το τηλέφωνο, είτε σηκώσατε πανώ υπέρ του Ομπάμα είτε υπέρ του Ρόμνεϊ η φωνή σας ακούστηκε και κάνατε την διαφορά", είπε ο κ. Ομπάμα.

Και πρόσθεσε αναφερόμενος στον μεγάλο του αντίπαλο στις εκλογές: "Μίλησα με τον κυβερνήτη Ρόμνεϊ και τον συνεχάρη -όπως και τον κ. Ράιαν για την εκστρατεία- μπορεί να συγκρουστήκαμε σφοδρά αλλά επειδή αγαπάμε πολύ αυτή τη χώρα και ενδιαφερόμαστε πολύ για το μέλλον της. Από τον Τζορτζ, τον Λενόρ και τον γιο του Μιτ, η οικογένεια Ρόμνεϊ έχει προσφέρει πολλά στα κοινά της χώρας και αυτό χαιρετίζουμε απόψε. Στις εβδομάδες που έρχονται προσδοκώ να συναντηθώ με τον κυβερνήτη Ρόμνεϊ να συζητήσουμε που μπορούμε να συνεργαστούμε για να πάει αυτή η χώρα μπροστά".

Δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την γυναίκα του, Μισέλ Ομπάμα: "Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο και συνεργάτη μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το καλύτερο στήριγμα που μπορεί να έχει ένας πρόεδρος, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα χωρίς την γυναίκα που συμφώνησε να με παντρευτεί πριν από 20 χρόνια. Θέλω να πω δημοσίως: Ποτέ μου δεν σε αγάπησα περισσότερο, ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανος να βλέπω την Αμερική να σε αγαπά ως την Πρώτη Κυρία".