14 Νοεμβρίου 2012

Μπράβο ρε κομμουνιστή κι ας μην το πάρουμε: Πρόταση για παραχώρηση 1 οικοπέδου της Κυπριακής ΑΟΖ στην Ελλάδα!Πάντως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι Κύπριοι αριστεροί είναι πολύ περισσότερο πατριώτες από τα δικά μας τα σούργελα 

Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές τού Φεβρουαρίου, Γιώργος Λιλλήκας, ενημέρωσε τον Έλληνα πρέσβη, Βασίλη Παπαϊωάννου, για την πρότασή του να παραχωρήσει η Κύπρος στην Ελλάδα ένα από τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ, "με τους ίδιους όρους που παραχωρούνται αυτά τα οικόπεδα σε άλλες διεθνείς εταιρείες".
"Η Ελλάδα", πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, "πάντα στήριζε την Κύπρο και εάν μπορούμε, ως Κύπρος, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, που περνά σήμερα, θα πρέπει να το πράξουμε και να είμαστε και εμείς στο πλευρό τής Ελλάδας".

Ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Έλληνα πρέσβη, ανέφερε ότι συζήτησαν και για την κατάσταση τής Ελλαδικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και ενημέρωσε τον κ. Παπαϊωάννου για τις προγραμματικές του θέσεις στα βασικά ζητήματα τής Κύπρου.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ευχή ότι, μετά και την ψήφιση όλων των σχετικών νομοθεσιών από την Βουλή των Ελλήνων, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις και έτσι θα μπορέσει το ταχύτερο δυνατόν η Ελληνική οικονομία να μπει σε μια προοπτική ανάπτυξης και να επανέλθει η ελπίδα στους Έλληνες πολίτες.