27 Νοεμβρίου 2012

Δένδιας: 340 οι αστυνομικοί που έχουν αποδεσμευτεί από προστασία στόχων

Στους 340 ανέρχονται οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη προσώπων και κτιρίων που λογίζονταν ως πιθανοί στόχοι από τον Αύγουστο έως τις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος που είχε υποβάλει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασιδιάρης είχε ισχυριστεί πως μεγάλος αριθμός μάχιμων αστυνομικών εξακολουθούσε να βρίσκεται «αποσπασμένος στη φύλαξη επωνύμων προσώπων και πρώην πολιτικών, χωρίς αυτοί να το δικαιούνται ή να το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Επιπλέον, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε ζητήσει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό αστυνομικών που είναι τοποθετημένοι στη φύλαξη πρώην πολιτικών και λοιπών προσώπων.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημερώνει τον κ. Κασιδιάρη ότι τα αιτήματα για την προστασία στόχων εξετάζονται σε εξαμηνιαία βάση από Επιτροπές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων, ενώ ειδικότερα για την περίπτωση ιδιωτών η παροχή προστασίας επανεξετάζεται ανά τρίμηνο.