13 Νοεμβρίου 2012

Λαϊκισμός Μιχαλολιάκου: Δεν πωλείται το λιμάνι (επειδή είναι άλλων)... αλλά πωλούνται 5 ακίνητα-φιλέτα του Δήμου

Άδεια είναι τα ταμεία του Δήμου Πειραιά και παρά τις μεγαλοστομίες για συμμάζεμα, τα χρέη συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Έτσι στην αναζήτηση επειγόντως χρημάτων, ο Δήμαρχος Ν. Μιχαλολιάκος, αντί να πετάξει με τις κλωτσιές τους ρέμπελους που κληρονόμησε, προσφεύγει στην εύκολη λύση "αξιοποίησης" (όταν το κάνουν οι άλλοι το λέμε "ξεπούλημα της περιουσίας του λαού") πέντε ακινήτων – φιλέτων... και έχει ο θεός για τον επόμενο που δεν θα βρει ούτε κολυμπηθρόξυλο να "αξιοποιήσει"... Παράλληλα τραβάμε και μια επανάσταση για να κρύψουμε τα δικά μας κακάκια και μαζί με το ΠΑΜΕ φωνάζουμε "δεν πωλείται το λιμάνι"... και εννοούμε "δεν πωλείται γιατί τα έσοδα θα τα πάρει το κράτος, ενώ αν τα παίρναμε εμείς θα το "αξιοποιούσαμε" κι αυτό"

Τα κτήρια που βγαίνουν στο σφυρί είναι...
τον γνωστό Πύργο, που παραμένει ένα κτίριο φάντασμα, το κτίριο της Ραλλείου Σχολής, το Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοραή, αλλά και τα ακίνητα στην οδό Ρετσίνα 45-47 και στη Θηβών 50 και Φαλήρου.

Από την αξιοποίηση τους ο Δήμους υπολογίζει πως θα εισπράξει έσοδα από 150.000 ως και 200.000 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος «το λιμάνι δεν πωλείται, αλλά τίθεται προς αξιοποίηση».

Παράλληλα υποστήριξε πως διεκδικεί το 1% από τον κύκλο εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ως ανταποδοτικό τέλος αναδρομικώς ως τη διαγραφή των χρεών που παρουσιάζει ο δήμος, καθώς και τους χώρους γύρω από το λιμάνι που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΟΛΠ με το επιχείρημα ότι η εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού πρέπει να περιοριστεί στις λιμενικές δραστηριότητές της.