05 Νοεμβρίου 2012

Πολιτική δεκαετίας του 60: "Πείστηκε" να υπογράψει ο Ρουπακιώτης, ΝΑΙ στο προυπολογισμό που εφαρμόζει τα μέτρα από τον Κουβέλη

[Έχουν χάρη που δεν βγαίνουν αλλιώς τα κουκιά, αλλιώς θα είχαν φάει σουτ προ πολλού, μιας και πολιτεύονται με όρους της δεκαετίας του 60, εκτός αν νομίζουν ότι τσίμπησε κανένας, εκτός από τους γνωστούς ηλίθιους, ότι ο Ρουπακιώτης δεν θα υπέγραφε...]

Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να πεισθεί τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή για την κύρωση του «Μνημονίου 3».


Είχε προηγηθεί το πρωινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αντωνη Σαμαρά προς τον κ. Κουβέλη που του κατέστησε σαφές πως αν ο κ. Ρουπακιώτης επέμενε στην άρνησή του να υπογράψει το «Μνημόνιο 3» προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, θα τον αντικαθιστούσε εντός της σημερινής ημέρας, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr.

Ο κ. Ρουπακιώτης κλήθηκε εσπευσμένα στο γραφείο του κ. Κουβέλη στην αγίου Κωνσταντίνου και μετά από μια σχετικά σύντομη αλλά εξαιρετικά έντονη -από την πλευρά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ- συνομιλία, έφυγε «πετώντας» για τη γραμματεία του υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να προσυπογράψει το κείμενο του νομοσχεδίου.

Σας καλώ να ψηφίσουμε «παρών» στα μέτρα και «ναι» στον Προϋπολογισμό

Καλώντας τους βουλευτές να ψηφίσουν «παρών» στα μέτρα και «ναι» στον Προϋπολογισμό έκλεισε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε πως: «Είχαμε καταστήσει με απόλυτα σαφή ειλικρίνεια ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά και αυτό το ήξεραν όλοι. Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη».

Αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, τόνισε πως: «Σεβόμαστε τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και βάζουμε στην άκρη το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον. Δεν θέλουμε να ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ότι συνεπάγεται για τον κοινό μας στόχο. Η στάση ευθύνης παραμένει ουσιαστικό μας στοιχείο. Σε αυτό το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα».

Σε ότι αοφρά στον Προϋπολογισμού ο κ. Κουβελής είπε πως: «H θέση της ΔΗΜΑΡ έναντι του Προϋπολογισμού πρέπει να καθορισθεί και με πολιτικά κριτήρια. Δηλαδή να συνυπολογισθούν αφενός τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και αφετέρου η αναγκαιότητα να υπάρχουν προϋποθέσεις σταθερής κυβερνητικής διαχείρισης μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες».

iefimerida.gr