14 Νοεμβρίου 2012

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο Σηφουνάκης «έκαψε» (τυχαίο;) τον έλεγχο Ολυμπιακης και AEGEAN

Αιχμές κατά του υφυπουργού της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκου Σηφουνάκη, άφησε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρης Κυριτσάκης ο οποίος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης προσπάθειας συγχώνευσης της Ολυμπιακής με την Aegean και όταν είχε απορριφθεί η πρώτη αίτηση, η Επιτροπή έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στα στοιχεία των εταιρειών για την κατανομή των δρομολογίων.
Ο κ.Κυριτσάκης τόνισε ότι «ο τότε Υφυπουργός έσπευσε να το πει ο ίδιος ότι θα γίνει έλεγχος με αποτέλεσμα όταν πήγαμε στις εταιρείες να βρούμε τα συρτάρια άδεια!»

«Η μόνιμη παράκληση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης είναι κύριοι μην μου καίτε τις υποθέσεις» κατέληξε ο κ. Κιρατσάκης.

Βουλευτές μέλη της Επιτροπής λίγο αργότερα είπαν στους δημοσιογράφους οτι είδαν πίσω από τη συγκεκριμένη αναφορά τον τότε υφυπουργό Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος όπως βλέπετε στη φώτο πριν μερικές μέρες απειλούσε θεούς και δαίμονες να μη γίνει η συγχώνευση ΟΑ-AEGEAN. Μάλιστα είναι τόσο άσχετος που έλεγε ότι η απόφαση θα παρθεί στην Ελλάδα, αφού μιλούσε για μεθόδευση (από την κυβέρνηση προφανώς) ακύρωσης της απόφασης της κομισιον που απαγόρευσε τη συγχώνευση το 2011... Εννοείται ότι για τη νέα απόπειρα συγχώνευσης των δύο εταιριών θα αποφασίσει πάλι η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού... 

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έδειξε ικανοποιημένος από την εισπραξιμότητα των προστίμων λέγοντας ότι φτάνει στο 57%.