14 Νοεμβρίου 2012

Μετά τη φασαρία του Άδωνι ο Πελεγρίνης τελείωσε την κατάληψη!!!

Σφοδρή επίθεση στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για την κατάληψη στους κεντρικούς servers του Πανεπιστημίου, γεγονός που δεν επέτρεπε τη διενέργεια εκλογών, με τον κ. Γεωργιάδη να ζητά τη δίωξη του.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στο Βήμα FM αποκάλυψε ότι επικοινώνησε προσωπικά με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια, ζητώντας να ενημερωθεί για το θέμα. Ο υπουργός τον ενημέρωσε ότι ο Πρύτανης, Θεοδόσης Πελεγρίνης, αρνήθηκε να του μιλήσει ή να προσέλθει στην Εισαγγελία, μολονότι έχει υπάρξει από χτες κλήση του για το θέμα, επικαλούμενος ότι δεν είναι ενημερωμένος για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Αρνείται επισήμως να ενημερώσει την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη για την κατάληψη» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και τόνισε ότι βάσει του νόμου, η Αστυνομία δεν χρειάζεται πρυτανική άδεια για να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο.

«Χρειαζόμαστε απλή ενημέρωση. Δηλαδή, να πιστοποιήσει ο αρμόδιος κρατικός φορέας – ο πρύτανης – ότι έχει γίνει κατάληψη. Καλώ τον κ. Δένδια να παρέμβει η Αστυνομία, ακόμα και αν δεν έχουμε βρει τον πρύτανη», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης ζητώντας από τη δικαιοσύνη να ασκηθεί δίωξη κατά του Πρύτανη, «αν συνεχίσει» καθώς όπως είπε «συγκαλύπτει μια καραμπινάτη παρανομία».

«Ένας πρύτανης προτιμά να κοροϊδεύει την ελληνική Δικαιοσύνη και την ελληνική κυβέρνηση, για να μη στεναχωρήσει τους φοιτητοπατέρες και τους αντιεξουσιαστές σε μια παράνομη πράξη» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη, η κατάληψη λύθηκε και στη συνέχεια ξεκίνησε η διενέργεια των εκλογών.

iefimerida.gr