13 Νοεμβρίου 2012

Επιδρομή ναζιστικών ταγμάτων ΣΔΟΕ εναντίον φοροφυγάδων με λογαριασμούς στην Ελβετία... στη Γερμανία εννοείται όχι εδώ που δεν έχουμε "ναζί"

Πάνω από 50 συνεργεία του γερμανικού ΣΔΟΕ έκαναν χθες, μετά από εντολή του εισαγγελέα του Μπόχουμ, ξαφνικούς ελέγχους, σε όλη τη Γερμανία, σε σπίτια και γραφεία ατόμων με λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα UBS, προκειμένου να βρούν στοιχεία που θα τεκμηριώνουν φοροδιαφυγή.

Από το 2010 η γερμανική κυβέρνηση έχει αγοράσει 6 CD με στοιχεία γερμανών καταθετών στην ελβετική UBS και τους ελέγχει για φοροδιαφυγή. Η ιστορία με τα CD ξεκίνησε το 2007 όταν η γερμανική ΕΥΠ αγόρασε αντί 4,6 εκ ευρώ CD με γερμανούς καταθέτες σε τράπεζες του Λιχτενστάιν και ανάμεσά τους βρέθηκε να φοροδθαφεύγει ο Διευθύνων σύμβουλος των Γερμανικών Ταχυδρομείων, ο οποίος παραιτήθηκε και πλήρωσε και ένα βαρβάτο πρόστιμο.

Η εισαγγελία μιας άλλης γερμανικής πόλης, του Μανχάιμ, έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον της UBS για το κατά πόσο οι υπάλληλοι της τράπεζας συμβουλεύουν γερμανούς καταθέτες στο πως να φοροδιαφεύγουν, κάτι που η τράπεζα με ανακοινώσεις της αρνείται.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου μπαίνει σε ισχύ η συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο "κουτσός" με την Ελβετία και προβλέπει αμνηστία φοροφυγάδων αφού πληρώσουν μέχρι και 41% φόρο για τα εισοδήματα που απέκρυψαν ή φορολόγηση από τις ελβετικές αρχές όσων δεν θέλουν να γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους και απόδοση των φόρων στη Γερμανία.

Περισσότερα στο http://www.guardian.co.uk/world/2012/nov/12/germany-ubs-clients-tax-raids?CMP=twt_gu