30 Νοεμβρίου 2012

Στη Θεσσαλονίκη δεν τους χαρίζουν κάστανα: Εισβολή ΜΑΤ στο ΑΠΘ (βίντεο)

Με μια αστραπιαία επιχείρηση λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα άνδρες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ασφάλειας εισέβαλαν στο χώρο του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης και απομάκρυναν του καταληψίες του κτιρίου διοίκησης.

Οι 11 εργολαβικοί υπάλληλοι που βρισκόταν στο κτίριο την ώρα εκείνη συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα. Η επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού δεν διήρκεσε περισσότερο από δέκα λεπτά, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί σχετική παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές και ζήτησε την απελευθέρωση των 11 συλληφθέντων, ενώ ανέφερε ότι οι πρυτανικές αρχές δεν ζήτησαν την σύλληψη των καταληψιών αλλά την απελευθέρωση του κτιρίου της διοίκησης. Όπως είπε δεν σκοπεύει σήμερα να ανοίξει την πρυτανεία, προκειμένου να εκτονωθεί η όποια ένταση.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη επί 71 ημέρες, όταν είχε ξεκινήσει και η απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, καθώς όπως λένε ήταν απλήρωτοι από τον Αύγουστο. Όλες αυτές τις ημέρες, οι χώροι του πανεπιστημίου θυμίζουν μια απέραντη χωματερή, ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.