12 Νοεμβρίου 2012

Εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η κυβέρνηση εξέδωσε τη Δευτέρα Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία ρυθμίζεται το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, με τη σχετική ΠΥΣ ρυθμίζονται θέματα ανάληψης μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ζητήματα που αφορούν στις υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες, καθώς και στους τίτλους παραστατικούς δικαιωμάτων κτήσης μετοχών.

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης του δανείου στήριξης δεν αναμένεται να επηρεάσει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, με τις τράπεζες να περιμένουν ότι θα λάβουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου «δάνειο-γέφυρα» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να θωρακισθούν κεφαλαιακά.

Στη συνέχεια, έως το Μάρτιο οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα ενημερωτικά τους φυλλάδια στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Προκειμένου οι τράπεζες να μην πραγματοποιήσουν όλες μαζί τις αυξήσεις κεφαλαίου, θα προηγηθεί προγραμματισμός και χρονικός συντονισμός.

Οι αυξήσεις κεφαλαίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του Απριλίου 2013.

Newsroom ΔΟΛ