02 Νοεμβρίου 2012

Επίθεση Κεδίκογλου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του, έχοντας ως αφορμή τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το ΚΚΕ, τα δυο κομμουνιστικά κόμματα, υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Λένε όχι δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε όχι στην, από εδώ και πέρα, καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε όχι στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε όχι στη ρευστότητα της αγοράς, λένε όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην Ανάκαμψη", παρατήρησε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε:

Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει καλά ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πατρίδα μας. Αυτό που και ο ίδιος είχε περιγράψει μέσα στη Βουλή ευχόμενος "να χρεοκοπήσουμε όπως η Αργεντινή". Δυστυχώς όμως γι' αυτόν και τη συμμορία της δραχμής, ο ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι".

Η Κουμουνδούρου απάντησε άμεσα και κάλεσε τον κ. Κεδίκογλου να μη διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μην διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο», αναφέρει για να επαναλάβει ότι «σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα καταστροφικά μνημόνια", "μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ".

Για στοιχειώδη υποχρέωση του Κομμουνιστικού Κόμματος μίλησε από την πλευρά της η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενη στην κατάθεση της πρότασης νόμου.

Η κ. Παπαρήγα εξήγησε πως το ΚΚΕ δεν έφερε την πρόταση νόμου για λόγους προπαγάνδας, αλλά επειδή "ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή" του και στο σημείο αυτό τόνισε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, αλλά και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της Ε.Ε., για την έξοδο του από την κρίση.

"Το γεγονός πως η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, ούτε και θα τεθεί, με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται στη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος", αποδεικνύει ότι το αστικό, κατά την κ. Παπαρήγα, κοινοβούλιο "έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους και συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μην δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος".

"Αργά ή γρήγορα", εκτίμησε "το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για τον λαό ότι δεν είναι ο ναός της Δημοκρατίας, αλλά κυριολεκτικά μια φυλακή".