27 Νοεμβρίου 2012

Κανείς δε φταίει για τη γκάφα στις φυλακές Κορυδαλλού! (βίντεο)

Το πόρισμα του εισαγγελέα που παραδόθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης απαλλάσσει αυτούς που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» για την… περίεργη αποφυλάκιση του 20χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών, αλλά δεν αναφέρει ποιος φταίει, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες «βγαίνει λάδι» η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία είχε ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα μαζί με δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την ύποπτη αποφυλάκιση του 20χρονου Γιώργου Μερζίδη.

Σύμφωνα με το πόρισμα καταλογίζεται μόνο αμέλεια στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν… πρόσεξαν ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Τέλος δε φαίνεται να έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις για την καθυστέρηση στον προσδιορισμό της κύριας δίκης για τη διπλή δολοφονία.

Δείτε και τον Αραβαντινό που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει: Μετά το 3 λεπτό λέει εμείς καλώς τον αποφυλακίσαμε γιατί μας ήρθε χαρτί που λέει "βάσει της τάδε απόφασης αποφυλακίστε τον, αν δεν πρέπει να κρατείται για άλλη αιτία"... δεν λέει όμως ότι το χαρτί που ζητάει την αποφυλάκισή του αφορά το θέμα της ληστείας και ο κρατούμενος δεν έπρεπε να αποφυλακιστεί αφού εκκρεμεί το δικαστήριο για την ανθρωποκτονία...