04 Νοεμβρίου 2012

Κακλαμάνης:Τελευταία ψήφος, αλλιώς...

Με το ''γάντι'' άσκησε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και στην κυβέρνηση ο Νικήτας Κακλαμάνης, κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, ζητώντας τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι αυτή η ψήφος θα είναι η τελευταία, αλλιώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες''.

Ενδεικτικό είναι ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας, απευθυνόμενος στους βουλευτές και τον Πρωθυπουργό: ''Μετά από τρία χρόνια, που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά, νομίζω ότι έφθασε η ώρα να πούμε σκληρές αλήθειες. Ο ελληνικός λαός υποφέρει και δεν μπορεί να υπομείνει άλλα δεινά. Το βλέπουμε, πιστεύω, όσοι περπατούμε στους δρόμους, όσοι μιλάμε με τους πολίτες και όσοι δεν έχουμε κλειστεί σε γυάλινα κλουβιά''.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2013, ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι ''με βάση αυτόν τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε τις επόμενες μέρες, θα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία σε ολόκληρη την Ευρώπη''.

''Σας υπενθυμίζω ότι στις 2 Μαΐου το 1998, ευρωβουλευτής με αρχηγό εσένα Πρόεδρε, δεν ψήφισα το ευρώ, γιατί εσύ μου είπες ότι μας «δουλεύουν: «Δεν πρόκειται για ΟΝΕ αλλά για ΝΕ» μου είπες. Και μεταξύ αυτών, που με πλαστά στοιχεία, όπως κι άλλες χώρες, έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ, ήταν όπως όλοι ενθυμούμεθα οι κύριοι Παπαδήμος και Στουρνάρας, σύμβουλοι του τότε Πρωθυπουργού'', υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Όσο για την βασική προεκλογική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά, για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και για Εξεταστική, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ''ξέρω τον αγώνα που δίνεις, τον αναγνωρίζω και τον στηρίζω, ώστε να ξεκαθαρίσουμε πως φθάσαμε ως εδώ, για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αντ’ αυτών, κυκλοφόρησαν δήθεν λίστες, για δήθεν φοροφυγάδες. Και ερωτώ: Δεν θα μπορούσαμε, επί 3 χρόνια, να είχαμε καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων και το παρεμπόριο, ώστε να αντληθούν δισεκατομμύρια ευρώ και να μην πληρώσει τα σπασμένα πάλι ο λαός; ''.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά τον κάλεσε να δώσει ''ξανά ελπίδα στην χώρα''.

‘’Εξήντα οκτώ χρόνια μετά, σε σένα φίλε Αντώνη, πέφτει η βαριά κληρονομιά να απελευθερώσεις τους Έλληνες από τη κατοχή των Τροϊκανών και όσων κρύβονται πίσω απ’ αυτούς. Η κληρονομιά, να δώσεις ξανά την ελπίδα στη χώρα μας. Να δώσεις το δικαίωμα στον λαό μας να μπορεί να ονειρεύεται. Γιατί το όνειρο σημαίνει δύναμη. Να καταθέσεις και το τελευταίο δείγμα αξιοπιστίας σου, ώστε ο λαός μας να πειστεί ότι πραγματικά το πακέτο των μέτρων, που θα έρθει προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή είναι το τελευταίο. Και μετά θα αρχίσει να γίνεται πράξη, επιτέλους, η πολυθρύλητη ανάπτυξη’’, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε επίσης τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι ''αυτή η ψήφος που μας ζητάτε να είναι η τελευταία'', αλλιώς, όπως τόνισε ''οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ο πολιτικός τυφώνας, που θα ξεσπάσει θα παρασύρει τους πάντες και τα πάντα''.