18 Νοεμβρίου 2012

Επειγόντως στο… Μόναχο ο Σαμαράς

Όταν μιλάει ο υπουργός των οικονομικών της Βαυαρίας, Söder, σιγοντάρει συνήθως και ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου και Πρόεδρος του CSU, Seehofer. Έτσι συνέβη και αυτή την φορά. Μετά τις δηλώσεις του Söder που φιλοξένησε το περιοδικό Focus και ήδη σας μεταφέραμε, «χτύπησε» και το έτερον ήμισυ κατά της Ελλάδας, που εξέφρασε την άποψή του για το πρόβλημα χρέους στην «Bild am Sonntag».

Ο Horst Seehofer ρωτήθηκε για την αλλαγή θέσης του κόμματός του ως προς την παράταση στην εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος (θυμίζουμε ότι εμφανιζόταν κάθετα αντίθετος το περασμένο καλοκαίρι) και την αιτιολόγησε ως εξής: «Η οικονομική κατάσταση είναι δυστυχώς εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι το καλοκαίρι. Έχουμε να κάνουμε με μια αισθητή ισοπέδωση της ανάπτυξης».

Ο ίδιος τόνισε ότι περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να εξαρτάται από την πλήρωση συγκεκριμένων όρων και ότι για το κόμμα του και το κρατίδιο της Βαυαρίας οι όροι αυτοί εξακολουθούν να καλούνται «λιτότητα και μεταρρυθμίσεις». Παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει προόδους σε αυτούς τους τομείς και ότι θα πρέπει να περιβάλλει κανείς με σεβασμό τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού.

Όπως και ο υπουργός των οικονομικών, Söder, έτσι και ο επικεφαλής Seehofer, προειδοποιεί για κινδύνους που ελλοχεύουν για την χώρα τους και ιδιαίτερα για την Βαυαρία, που αποτελεί έναν κρατίδιο με έμφαση στις εξαγωγές και θύμισε την ευθύνη του, ως Πρωθυπουργού του κρατιδίου, να εξασφαλίσει την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Μετά από αυτό το νέο μπαράζ των βαυαρικών δηλώσεων, αναρωτιέται κανείς μήπως το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Μόναχο έχει ήδη καθυστερήσει.

http://ysterografa.gr