01 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Δεν ξεκολλάμε από την κυβέρνηση ακόμη κι αν καταψηφίσουμε τα μέτρα

Αποφασισμένος να παραμείνει στην κυβέρνηση ακόμη και αν καταψηφίσει τα μέτρα εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης. Το τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, ποιος ο ρόλος της και πως θα λειτουργεί αν δεν περάσουν τα μέτρα, είναι βέβαια κάτι που μόνο ο εγκέφαλος του Κουβέλη αντιλαμβάνεται. Πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν...
στο iefimerida.gr ότι η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα και θα στηρίξει την κυβέρνηση αφού οι κρίσιμες ώρες που διέρχεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία απαιτούν σταθερότητα.

Ο Φώτης Κουβέλης περιμένει ως την τελευταία στιγμή να του δοθεί η ευκαιρία να καταψηφίσει τα εργασιακά χωρίς να απορρίψει το Μνημόνιο 3 στο σύνολό του. Το επανέλαβε το πρωί,μιλώντας στο ραδιόφωνο Βήμα fm, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος υποστήριξε ότι «ακόμη κι αν δεν περάσουν τα μέτρα δεν θα πέσει η κυβέρνηση».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στον Real fm, υποστηρίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ περιμένει από τον Πρωθυπουργό την ευκαιρία να κατατεθούν τα εργασιακά σε ξεχωριστό άρθρο αλλά πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματος είναι να στηριχτεί η κυβέρνηση.

Αν το Μνημόνιο τελικά κατατεθεί σε ένα νομοσχέδιο, στις προθέσεις του κ. Κουβέλη είναι η ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει «παρών» ή να απέχει από την ψηφοφορία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρακολουθεί με ανησυχία τις αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ και, όπως αναφέρει στους συνεργάτες του, «η ευθύνη της ΔΗΜΑΡ για στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης είναι τώρα μεγαλύτερη». Στελέχη του κόμματος εκφράζουν την αισιοδοξία ότι η Τρόικα θα αντιληφθεί την ύστατη στιγμή ότι η κυβέρνηση κλυδωνίζεται και θα οπισθοχωρήσει στα εργασιακά.

Η ΔΗΜΑΡ διέψευσε σήμερα το μεσημέρι ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Φώτη Κουβέλη με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο, συνεχίζονται οι υπόγειες διεργασίες μεταξύ στελεχών του κόμματος και συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Χατζησωκράτη και του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

iefimerida.gr