12 Νοεμβρίου 2012

Καμία δικαιολογία πλέον για καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης, λέει ο Κ.Μητσοτάκης

«Η Ευρώπη θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση. Δεν υπάρχει πλέον καμία αιτιολογία για καθυστερήσεις στην εκταμίευση της δόσης» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές καθυστερήσεις, ωστόσο τόνισε ότι τα 31,5 δισ. ευρώ δεν αρκούν για να τονωθεί η αγορά. «Πρέπει να έρθουν κι άλλα χρήματα» είπε.

Ο κ.Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων εκ μέρους της κυβέρνησης, ωστόσο τόνισε ότι με την ψήφιση των μέτρων «η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και αυτό πρέπει να κάνει και η Ευρώπη». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι αλλαγές ψηφίστηκαν και θα πρέπει να γίνουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καμία καθυστέρηση δεν θα γίνει δεκτή».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης με «ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ». «Πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων των δυνάμεων που μπορούν να βοηθήσουν» είπε.

Χαρακτήρισε «αναμενόμενες και προβλέψιμες» τις «αρρυθμίες» σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά την ψήφιση των μέτρων και τόνισε ότι ο κύβος για τα δύο κόμματα έχει ριφθεί. «Ή θα επιπλεύσουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί και μαζί και η χώρα» είπε.

Πρόσθεσε ότι η παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση είναι απαραίτητη, όπως και η συμμετοχή-όπως είπε-στελεχών της με πιο πολιτικά χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη υπέρβαση» για τη ΔΗΜΑΡ τη στήριξη των μέτρων.

Newsroom ΔΟΛ