03 Νοεμβρίου 2012

Το βράδυ θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συγκέντρωση της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στην Αθήνα-Ακύρωσαν το ξενοδοχείο

Τι λένε ΥΠΕΞ, Αστυνομία, Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και ξενοδοχείο Stanley για την αυριανή συγκέντρωση

«Το βράδυ θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συγκέντρωση των ερυθρόμαυρων εθνικιστών στην Αθήνα», έτσι δήλωσε τουλάχιστον στέλεχος της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στην Aftonomi.gr.

Σε ερώτηση μας σε στέλεχος του εθνικιστικού αλβανικού κόμματος για το αν θα πραγματοποιηθεί η όχι τελικά η συγκέντρωση στην Αθήνα μας απάντησε πως περιμένουν μέχρι το βράδυ αν θα πάρουν το "OK" από την Ελλάδα διότι το κλίμα που επικρατεί εκεί εναντίον τους δεν είναι και τόσο φιλικό,- και πως θα μπορούσε να είναι άλλωστε. «Παρ' όλα αυτά είμαστε σε αναμονή της απάντησης και αμέσως μετά θα ενημερώσουμε τα ΜΜΕ» πρόσθεσε το στέλεχος της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας.

Καμία ενημέρωση στο ΥΠΕΞ για την συγκέντρωση Αλβανών Εθνικιστών στην Αθήνα
Η "Αυτόνομη" επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ όπου μας απάντησαν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για κάτι τέτοιο και πως αρμόδια για τέτοια θέματα είναι η Αστυνομία όπου και μας παρέπεμψαν για περισσότερες πληροφορίες.

Ενήμερη από τα βορειοηπειρωτικά sites η Ελληνική Αστυνομία
«Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση» δήλωσε πηγή της Ελληνικής Αστυνομίας και συμπλήρωσε «πως δεν χρειάζεται άδεια για τέτοιες συγκεντρώσεις». «Η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι από τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο» αναφέρει η ίδια πηγή, τονίζοντας παράλληλα πως «ως αστυνομία παρακολουθούν το θέμα» ενώ άφησαν υπόνοιες πως μπορεί να μην είχε προγραμματιστεί ποτέ κάτι τέτοιο και το όλο σκηνικό να στήθηκε για δημιουργία εντυπώσεων και εσωτερική κατανάλωση.

«Θα κάψουν το ξενοδοχείο αν επιτρέψουμε κάτι τέτοιο»
«Θα κάψουν το ξενοδοχείο αν επιτρέψουμε κάτι τέτοιο» δήλωσε στην «Αυτόνομη» υπεύθυνος του ξενοδοχείου Stanley συμπληρώνοντας πως η κράτηση έχει ακυρωθεί από χθες.

«Θα πραγματοποιηθεί κρυφά και σε κλειστό κύκλο η συγκέντρωση»
Κρυφά και σε κλειστό κύκλο θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας δηλώνει πρόεδρος αλβανικού συλλόγου ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν από εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κρυφά σε καφετέρια που διατηρούν αλβανοί στο κέντρο της Αθήνας. Σε ερώτηση μας για το αν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί τελικά μας απάντησε πως «θα είναι εξευτελισμός για τους αλβανούς κάτι τέτοιο, θα πουν φοβήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια».

Υπομονή λοιπόν μέχρι το βράδυ που ίσως ξεκαθαρίσουν τα πράγματα…

http://aftonomi.gr/politiki/item/473-to-brady-tha-apofasistei-an-tha-pragmatopoiithei-telika-i-sygkentrosi-ton-erythromayron-ethnikiston-stin-athina.html