12 Νοεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς προανήγγειλε συμψηφισμό χρεών δημοσίου με ιδιώτες (βίντεο)

Στο υπουργείο Ανάπτυξης βρέθηκε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Μια μέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη “φωλιά” της διαμόρφωσης συνθηκών εξόδου από την κρίση, και είχε πολύωρη σύσκεψη με τον Κωστή Χατζηδάκη και συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να μπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του στρατηγικού πλασίου βάσει του οποίου θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από το υπουργείο Ανάπτυξης αργά το απόγευμα, και ενώ είχαν ήδη αρχίσει να φτάνουν τα πρώτα μηνύματα από τις Βρυξέλλες, και τη συνεδρίαση του Eurogroup, στον απόηχο της έκθεσης προόδου της ελληνικής οικονομίας, την οποία παρέδωσαν οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των δανειστών.

“Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε. Σειρά έχουν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Ευρώπη. Αυτό που με νοιάζει είναι πόσα χρήματα θα πάρουμε και πως αυτά θα διοχετευτούν στην αγορά”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά αποχωρώντας από το υπουργείο Ανάπτυξης, και ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε τον συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου με ιδιώτες, που από τη στιγμή που θα δρομολογηθεί θα ανακουφίσει μεγάλο μέρος της δρώσας οικονομίας. “Ο στόχος είναι ένας: Η ανάπτυξη”, σχολίασε με νόημα ο Πρωθυπουργός.



http://ysterografa.gr