06 Νοεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην αρμόδια Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο-Εξαιρέθηκαν οι βαριά ανάπηροι

Μετά από 11 ώρες συνεδρίασης με έντονες αντιπαραθέσεις και σκληρή κόντρα με την αντιπολίτευση, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το πακέτο νέων μέτρων που συμφωνήθηκε με την Τρόικα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αύριο (Τετάρτη) στις 10 πμ θα αρχίσει η συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφισή του.

Έκανε πίσω ο Γ. Στουρνάρας για τις περικοπές στις συντάξεις των ατόμων με βαριά αναπηρία. Σε ποιους θα μετακυλιστεί το κόστος

"Μετά από διαβούλευση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας θα κάνουμε δεκτή την εισήγηση για την εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων, των ατόμων με βαριά αναπηρία", ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή.
Ο υπουργός πρόσθεσε όμως ότι επειδή κανείς δεν πρότεινε δημοσιονομικό ισοδύναμο είναι υποχρεωμένος το κόστος αυτό να το μεταθέσει στις συντάξεις άνω των 1500 ευρώ.
Την εξαίρεση των βαρέως αναπήρων από τις μειώσεις των συντάξεων είχαν ζητήσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα στην επιτροπή της Βουλής πολλοί βουλευτές. Ο δε κ. Φ. Σαχινίδης είχε αναφέρει ότι το κόστος του μέτρου είναι 30.000.000 ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει.