02 Νοεμβρίου 2012

Υπό διάλυση το ΠΑΣΟΚ

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ |

Σε τεντωμένο σχοινί οι εσωκομματικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ και κατ επέκταση στον τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό, μετά τις μετασεισμικές δονήσεις, που προκάλεσε η θυελλώδης συνεδρίαση της Κ.Ο., την Τετάρτη το βράδυ.

Άτυπη ενημέρωση που εξεδόθη σήμερα απο την Ιπποκράτους εκφράζει την ελπίδα μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν την “καθαρή θαρραλέα, συνεπή και έντιμη στάση” του Κινήματος εν αντιθέσει με αντιφατικές ή υποκριτικές στάσεις απέναντι στο εθνικό πρόταγμα.

Στενοί συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου εκτιμούν μάλιστα ότι ο κύριος Σκανδαλίδης, που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει τελικώς την απόφαση της Κ.Ο. Σε γενικές γραμμές η Ιπποκράτους αποπειράται να χαμηλώσει τους τόνους και να μειώσει, ει δυνατόν, τις διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία της επόμενης Τετάρτης.

Το προεδρικό περιβάλλον κατηγορεί ευθέως τη ΔΗΜΑΡ ότι με τη στάση της έχει επιτείνει την πολιτική αβεβαιότητα ενώ συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφέρουν χαρακτηριστικά: “ ότι εφ όσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε 4 μήνες”.

Στον αντίποδα, πάντως, οι ζυμώσεις είναι εντονότατες και κορυφαία στελέχη του Κινήματος δεν κρύβουν ότι προετοιμάζονται για την επομένη της ψήφισης των μέτρων ημέρα. Μύδρους εξαπέλυσε κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που μεταξύ άλλων προέβλεψε ότι το κόμμα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση εξ αιτίας πολλών και σοβαρών στρατηγικών λαθών του προέδρου του Κινήματος τους τελευταίους μήνες. Η απάντηση ήλθε αργότερα από το Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τσόντα ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, όποιιος ενδιαφέρεται να κατευθυνθεί αλλού καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι μας”.

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


“Κανείς δε θα κρατήσει όμηρο το ΠΑΣΟΚ. Ο, τι έκανα ήταν βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Θα έχουμε άλλωστε τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής πολλές ευκαιρίες να αναμετρηθούμε πολιτικά με τη δημαγωγία, τη συνωμοσιολογία και την τυφλή πολιτική του εθνικού αδιεξόδου”. Αυτό αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους ως θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αποστολή της υπόθεσης στη Βουλή. Προαναγγέλλεται μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

http://ysterografa.gr