15 Νοεμβρίου 2012

Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε!! Δείτε ποιοι ψήφισαν τον νέο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού στη Βουλή

Ποιος είναι και ποιοι ψήφισαν υπέρ του και κατά του...

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας τοποθετήθηκε στην θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προυπολογισμού μετά από απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να ξανασυστήσει το γραφείο, το οποίο ουσιαστικά είχε διαλυθεί από την "βίαια" αποπομπή της κυρίας Στέλλας Μπαλφούσιας, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς είχε γράψει σε έκθεση της πως το χρέος βγαίνει εκτός ελέγχου.

Σήμερα η θέση πληρώθηκε ξανά από τον καθηγητή . Υπέρ του στην επιτροπή ψήφισαν οι ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή. Παρών το ΠΑΣΟΚ και κατά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύντομο βιογραφικό:

Eίναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών από το 2007. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), απ' όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.).

Αριστούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1986 με σειρά αποφοίτησης 2ος και βαθμό πτυχίου 9,6.

Υπήρξε υπότροφος του Αμερικανικού Ιδρύματος Fulbright. Ειδικεύθηκε στα Διεθνή Οικονομικά, τα Νομισματικά και την Οικονομική Ανάπτυξη.

Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βρυξέλλες) και έχει εργαστεί ως αξιολογητής στην αντίστοιχη διεύθυνση Έρευνας της Ε.Ε.

Έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διαθέτει μεγάλη ακαδημαϊκή, διοικητική και ερευνητική εμπειρία, καθώς και πλουσιότατο επιστημονικό έργο. Είναι, επίσης, κάτοχος της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο: «Greece: Economics, Political and Social Issues».