29 Νοεμβρίου 2012

Κ@λοχανείο η Ελλάς: Ο ένας παράνομος καταγγέλει τους άλλους παράνομους...

[Η πλάκα είναι ότι ο Ρακιντζής που ορθώς καταγγέλει τα πειθαρχικά συμβούλια που αθωώνουν συνεχώς λαμόγια δημοσίους υπαλλήλους, είναι και ο ίδιος παράνομος καθώς η θητεία του είχε λήξει κανά δυο χρόνια το 2011 και δεν ξέρω αν σήμερα έχει ανανεωθεί!! Όσο για τα πειθαρχικά συμβούλια που λειτουργούν ακόμα με τηνπαλιά σύνθεση που συμμετέχουν και συνδικαλιστές και τους διευθυντές που αρνούνται να γνωστοποιήσουν νέα πειθαρχικά με βάση το νέο νόμο (στα οποία δεν θα συμμετέχουν συνδικαλιστές αλλά δικαστές), τι να πούμε... ]

Την ώρα που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναζητά επίορκους για να τους θέσει εκτός δημοσίου, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, καταγγέλλει ότι τα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία λειτουργούν ακόμα με την παλαιά τους μορφή, μοιράζουν αφειδώς αθωωτικές αποφάσεις.


Ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς, είπε: «Μέσα σε οκτώ χρόνια άσκησα 2.500 εφέσεις και 100 προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν υπάρχει καμία αντίδραση, λειτουργούν όπως παλιά. Εχουν γίνει πλυντήρια αποφάσεων για επίορκους, με δάκτυλο συνδικαλιστών».

Παράλληλα, επισήμανε πως η διαφθορά και η γραφειοκρατία κοστίζουν σε ετήσια βάση στη χώρα μας 28 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος