04 Νοεμβρίου 2012

Μαξίμου:Χρήματα ανάλογα με τα "κουκιά"

Η διαπραγμάτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεχίζεται προκειμένου να διατηρηθεί αρραγές το τρικομματικό σχήμα, λένε συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Θα εξαντληθεί, λένε, το βράδυ της Τετάρτης οπότε και ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, ενώ όταν μιλούν για τη διατήρηση του κυβερνητικού σχήματος αναφέρονται στην παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να πείσει τον Φώτη Κουβέλη να πει ναι στο πολυνομοσχέδιο, ωστόσο δεν κομίζει κάτι νέο σε αυτές τις επαφές ούτε σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ούτε σε σχέση με τυχόν τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΜΕGA, οι πληροφορίες που φτάνουν από τους δανειστές σε ότι αφορά την εκταμίευση της μεγάλης δόσης αλλά και το επιπλέον που διεκδικούμε θα εξαρτηθεί από τις ψήφους που θα πάρει το πακέτο των μέτρων στη βουλή

Εάν το πακέτο λάβει και τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ, τα μηνύματα που φτάνουν λένε ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να εκταμιεύσει πέρα από τα 31,2 δις επιπλέον δόση δανείου που ανέρχεται σε 7 δισ ευρώ.

Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες και είναι φανερό ότι οι δανειστές συναρτούν το ποσό από το πόσες ψήφους θα πάρει το πακέτο, γιατί από αυτό θα φανεί πόσο χρόνο έχει μπροστά της η κυβέρνηση και κατά πόσο μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα.

enikos.gr