14 Νοεμβρίου 2012

Η απόλυτη ξεφτίλα-Ρόγκ: Αφού δώσαμε λεφτά στο Αφγανιστάν, θα δώσουμε και στην Ελλάδα!!

H κραυγή αγωνίας από τα μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν την περασμένη Πέμπτη, φαίνεται να ευαισθητοποίησε περισσότερο ανθρώπους εκτός συνόρων.

Συγκεκριμένα ο Ζακ Ρογκ, μιλησε στην εφημερίδα «Equipe» η οποία είχε τίτλο στο δημοσίυεμα της «Στο πλευρό της Ελλάδας».

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά στον «πτωχευμένο», όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ελληνικό αθλητισμό.

Γίνεται, μάλιστα, λόγος για κακή μεταολυμπιακή χρήση και για εγκαταστάσεις που είναι εγκαταλειμμένες. Η «Equipe» αναφέρει επίσης ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ περιμένει συγκεκριμένο αίτημα από την Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει ακόμα και σε οικονομική βοήθεια προς την ΕΟΕ:

«Ζητήσαμε από τον φίλο μου, τον Σπύρο Καπράλο (σ.σ.: πρόεδρος ΕΟΕ), να μας μεταφέρει τις ανάγκες που υπάρχουν. Δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε μόνο στην Ελλάδα, όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, αλλά το κάναμε για το Αφγανιστάν, θα βοηθήσουμε οικονομικά και την Ελλάδα», τόνισε ο επικεφαλής του παγκόσμιου Ολυμπιακού Κινήματος και μίλησε για τους Αγώνες της Αθήνας:

«Κάποιοι κατηγορούν την οργανωτική επιτροπή ότι έχει συμβάλλει αρνητικά στο θέμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το χρέος είναι 370 δισ. δολάρια, αλλά μόλις το 2% είναι το ποσοστό το οποίο οφείλεται στους Ολυμπιακούς. Μην ξεχνάμε ότι η πόλη της Αθήνας για τους Αγώνες έφτιαξε τραμ, αεροδρόμιο, μετρό, το οδικό της δίκτυο».