16 Νοεμβρίου 2012

O…"Παναγούλης" του ΕΔΟΕΑΠ απειλεί βουλευτές

Απίστευτες καταγγελίες κατά της προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, του οργανισμού για την επικούρηση των δημοσιογράφων, έκανε η βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος Φωτεινή Πιπιλή.

Η κ. Πιπιλή κατήγγειλε, και μάλιστα με έγγραφο που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ότι η Ελένη Σπανοπούλου, επιτέθηκε στην ίδια και τους άλλους βουλευτές – δημοσιογράφους με απίστευτες εκφράσεις όταν αυτοί αποφάσισαν να ψηφίσουν τη ρύθμιση για την ένταξη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της στον κ. Μεϊμαράκη, αλλά και σε δηλώσεις της εντός της Βουλής, η κ. Σπανοπούλου απείλησε τους δημοσιογράφους – βουλευτές να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στον ΕΔΟΕΑΠ για φάρμακα και εξετάσεις επειδή τόλμησαν να ψηφίσουν χωρίς να σκέφτονται ότι ανήκουν στον κλάδο των δημοσιογράφων, να ψηφίσουν δηλαδή με συντεχνιακά κριτήρια.

Η κ. Σπανοπούλου αναλαμβάνοντας το ρόλο του… Στάθη Παναγούλη των δημοσιογράφων, μόνο με λιντσάρισμα δεν απείλησε τους βουλευτές μεταξύ των οποίων η Πιπιλή, ο Κεδίκογλου, ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο Α. Ντινόπουλος κ.λπ.

Λειτουργώντας με λογική και αισθητική Φωτόπουλου και των άλλων συνδικαλιστικοπατέρων που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγχουν τους πάντες και να τους επιβάλουν τη γνώμης τους, η κ. Σπανοπούλου έφτασε στο σημείο να απειλεί βουλευτές επειδή δεν της έκαναν το χατίρι.

Ασχέτως αν η ρύθμιση είναι σωστή ή όχι, το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη δημοκρατίας στον υποτίθεται δημοκρατικό κλάδο των δημοσιογράφων.

Στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το antinews η κ. Πιπιλή αναφέρει τις απειλές που έγιναν μέσω του twitter, καταθέτει τα στοιχεία για να ερευνήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζητά την προστασία της Βουλής. Μάλιστα, στο υστερόγραφό της αναρωτιέται αν θα χρειαστεί αστυνομική συνοδεία για να πάει στον ΕΔΟΕΑΠ μετά τις απειλές της προέδρου του.

Το θέμα είναι σοβαρό διότι άπτεται της ελεύθερης γνώμης των βουλευτών. Είπαμε ακόμη και λάθος να είναι η ρύθμιση, αντί να πουν μπράβο στους βουλευτές – δημοσιογράφους που δεν λειτούργησαν συντεχνιακά, τους απειλούν κιόλας. Που έμαθε άραγε η κ. Σπανοπούλου να νομίζει ότι είναι εξουσία πάνω από όλους; Στο Μέγαρο Μουσικής όπου λύνει και δένει τόσα χρόνια ή στον ΔΟΛ;

http://www.antinews.gr/2012/11/16/190001