10 Νοεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Καλύτερη κυβέρνηση ΝΔ και Σαμαράς

Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ...
20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%.

Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.

Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.

Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.

Την ίδια ώρα ξακάθαρα κατά του «Μνημονίου 3» τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν επιβεβλημένο τον ανασχηματισμό για να πορευθεί η κυβέρνηση στην επόμενη ημέρα.

Η έρευνα της εταιρείας Rass για το λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της κοινωνίας για την ψήφιση του «Μνημονίου 3» και τις σκέψεις των πολιτών για την επόμενη ημέρα.

Το 69,7 των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι θα καταψήφιζε το πακέτο σκληρών μέτρων έναντι του 26,2% που δήλωσε ότι θα το υποστήριζε με την ψήφο του.

Επίσης. Σε ποσοστό 30,5% οι πολίτες θεωρούν τον ανασχηματισμό ως την πιο σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα με ένα 28,2% να προτιμάει να μείνει η κυβέρνηση ως έχει.