28 Νοεμβρίου 2012

Spiegel: Βουλευτές της κυβέρνησης διαφημίζουν το «κούρεμα»

Σύμφωνα με εκτίμηση του γερμανικού περιοδικού Spiegel που μεταφέρει και σχετικές δηλώσεις, οι φωνές από το εσωτερικό του κυβερνητικού υπό την Καγκελάριο Angela Merkel συνασπισμού, οι οποίες ζητούν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αυξάνονται διαρκώς. Και διατρανώνουν όλο και πιο έντονα την πίστη τους.

Παράδειγμα αυτών είναι ο πολιτικός του CDU, κόμματος της καγκελαρίου, Wolfgang Bosbach, ο οποίος δήλωσε στην Bild: «Φοβάμαι ότι σε βάθος χρόνου δεν γίνεται χωρίς κούρεμα».

Την ίδια άποψη μοιράζεται και ο βουλευτής του κόμματος, Klaus-Peter Willsch, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «αποκλείεται» να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της χωρίς την διαγραφή μέρους των απαιτήσεων από τους κρατικούς πιστωτές.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο συνάδελφός του στο CDU, Norbert Brackmann: «Πιστεύω ότι στο τέλος θα πρέπει να υπάρξει κούρεμα».

Η μεγαλύτερη αντίσταση που συναντάει μια τέτοια κίνηση, όπως σχολιάζει και η ιστοσελίδα του περιοδικού, είναι, εκτός από την (επίσημη) θέση του Wolfgang Schäuble, η σκληρή βαυαρική στάση του CSU, κόμματος που συνεργάζεται εκλογικά με το CDU της καγκελαρίου. Άπαντες οι εκπρόσωποί του εξακολουθούν να αποκλείουν μετά βδελυγμίας ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

http://ysterografa.gr