03 Δεκεμβρίου 2012

Βενιζέλος/ΠΑΣΟΚ - Χρυσή Αυγή : 0-1 με γκολ από τα αποδυτήρια

Γκάφα ολκής από τον Μπένυ που τώρα λέει ότι δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του Μιχαλολιάκου

«Δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, πρέπει να αντιμετωπισθεί ποινικά» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα απάντησε οργισμένος στον Ανδρέα Λοβέρδου για τη σύσταση πολιτικής κίνησης.


«Την ατζέντα του το ΠΑΣΟΚ την καθορίζει μόνο του. Είναι ασέβεια να τίθενται άλλα θέματα αυτή στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρτοβουλιά για τη δημοκρατία» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση του κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ ότι προχωρά σε σύσταση πολιτικής κίνησης.

Αναφερόμενος στην κίνηση περιορισμού της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι το άρθρο 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος, άρα το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ποινικά.

«Τα εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της ΧΑ είναι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κανονισμός της Βουλής», δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «προτείνουμε άμεση ενημέρωση Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου της Βουλής, διακομματική πρωτοβουλία εναντίον της ΧΑ».

Θέλοντας να απευθύνει το κάλεσμά του σε όλο το εύρος των κοινοβουλευτικών δυνάμεων δήλωσε «Θέλουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους».

Πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ενάντια στη ρατσιστική βία απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, για να καταλήξει ότι η καταδίκη της βίας πρέπει να έχει αποτελεσματικές και έμπρακτες μορφές ώστε να συσπειρώσει όλη την κοινωνία.

Πηγή: Βενιζέλος: Επικίνδυνη η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/79510#ixzz2DzSPBmqu