10 Δεκεμβρίου 2012

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές

Τέλος στην αναβολή συζήτησης των υποθέσεων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, έπειτα από κινητοποιήσεις που κράτησαν σχεδόν τρεις μήνες.

Η Ενωση αποφάσισε, ακόμη, τη δημοσίευση των δικαστικών υποθέσεων και τη συμμετοχή των δικαστών σε διοικητικής φύσεως εργασίες, ενώ προχωρά στη συζήτηση «των εγγεγραμμένων υποθέσεων στο πινάκιο, κατά προτεραιότητα (επείγουσες, αναβεβλημένες, κ.λπ.) σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 50%».

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε επίσης σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις να συνεργαστεί για τη σύνταξη αγωγών, οι οποίες θα κατατεθούν στο Μισθοδικείο για «την αποκατάσταση των μισθολογικών και φορολογικών αδικιών σε βάρος των δικαστικών λειτουργών».

Τέλος, στις 21 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση των διοικητικών δικαστών για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι διοικητικοί δικαστές είχαν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ενώ οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013.

iefimerida.gr