05 Δεκεμβρίου 2012

Λαϊκό Πρακτορείο-5 Δεκεμβρίου 2013: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα Δεκεμβριανά του 2008

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2013
Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με την δέουσα λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις εορτασμού για τα 69 χρόνια από τα Δεκεμβριανά του 1944. Ακολουθούν από σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα Δεκεμβριανά του 2008. Στο πανηγυρικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
"Η αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση του Δεκέμβρη του '44 ενάντι στον ιμπεριαλισμό των Άγγλων και των ντόπιων λακέδων τους δείχνει και σήμερα των δρόμο ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό και τους σύγχρονους ντόπιους γερμανοτσολιάδες. Όλοι μαζί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή επίθεση που δέχεται η χώρα από τους καπιταλιστές φασίστες της υφηλίου, που αρνούνται να συναλλαγούν με την εκλεγμένη μας κυβέρνηση, ακόμα και για είδη πρώτης ανάγκης, με τις αστείες τους δικαιολογίες ότι δεν έχουμε συνάλλαγμα. Τους καταγγέλουμε! Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!".

Σε μια έκρηξη ενθουσιασμού, ο Υπουργός Διαφύλαξης Σοσιαλιστικών Ιδεωδών Στάθης Παναγούλης είπε: "Ζούμε τον τρίτο γύρο! Φασίστες, κουφάλες, ευρολιγούρηδες, μερκελιστές, θα σας βρούμε στις τρύπες που κρύβεστε και τότε θα εύχεστε να είχατε την τύχη των φασιστών του Μελιγαλά και του Μακρυγιάννη!".

Σε διορθωτική ανακοίνωση του Υπουργείου διευκρινίζεται φυσικά ότι όσα δήλωσε ο Υπουργός είναι μεταφορικά, σχήμα λόγου, και σε καμία περίπτωση όσοι έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις από την κυβέρνηση Σύριζα-ΕΚΜ δεν έχουν τίποτα να φοβούνται, εφόσον φυσικά δεν τις εκφράζουν δημοσίως. 

Σε λιτή γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Μεντρέκα, καταγγέλεται η κυβέρνηση για την προσπάθεια καπηλείας των αγώνων του ΚΚΕ για να φέρει τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα:

"Ο Δεκέμβρης του '44 δεν ήταν αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν οι συριζαίοι ρεβιζιονιστές, αλλά αποτέλεσμα του σχεδίου και της δουλειάς του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Της συστηματικής προετοιμασίας τους να φέρουν την λαοκρατία στην Ελλάδα, ως διάδοχη κατάσταση μετά την υποχώρηση των ναζιστών από τη χώρα. Γι'αυτό άλλωστε εξόντωσε συστηματικά κάθε άλλη μη-ελεγχόμενη αντιστασιακή οργάνωση. Όχι άλλη καπηλεία των αγώνων του ΚΚΕ!".

Σε οργισμένο ύφος απάντησε στο ΚΚΕ ο Υπουργός Οικνομικών Δημήτρης Στρατούλης:

"Ο αγώνας του ΕΑΜ και μετέπειτα του ΔΣΕ για την λαοκρατία και την εξόντωση των συνεργατών των Άγγλων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών ανήκει σε όλη την Αριστερά, και όχι στην θλιβερή μειοψηφία του σημερινού ΚΚΕ.".

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι λόγω προσωρινών ελλείψεων σε ρύζι, οι δικαιούχοι αγοράς του παρακαλούνται να μην προσέλθουν στα καταστήματα του κρατικού μονοπωλίου, για να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία. Εξαιρούνται φυσικά οι κάτοχοι κομματικής ταυτότητας Σύριζα-ΕΚΜ ή ΚΚΕ και οι υπάλληλοι της Βουλής.

ΛΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
facebook