03 Δεκεμβρίου 2012

Η Βίκυ Λέανδρος και γερμανοί έχουν συγκεντρώσει πάνω από 500.000 ευρώ για άπορα παιδιά της Ελλάδας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρωγή στα παιδιά της Ελλάδος» που είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Γερμανίας, κ. Αυγουστίνου και η Βαυαρή υπουργός Εργασίας.

Μέσω αυτής προσπάθειας έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 500.000 ευρώ από τα οποία η Μητρόπολη Γερμανίας κατέθεσε τα 80.000, άλλα 200.000 ευρώ έδωσε το ίδρυμα Sternstunden, ενώ αρκετές εταιρείες της Βαυαρίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη οικονομική ενίσχυση του προγράμματος, μεταξύ αυτών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μονάχου και Ανω Βαυαρίας που θα καταθέσει 70.000 ευρώ.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κατάμεστο μουσικό μέγαρο του Μονάχου και συγκέντρωσε έσοδα ύψους 170.000 ευρώ ήταν παρόντες τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, που απηύθυνε χαιρετισμό, όσο και ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του κ. Ιερωνύμου.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 5 Νοεμβρίου η Βαυαρή υπουργός, κ. Χαντερτχάουερ, συνοδευόμενη από τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, τον αντιπρόεδρο του ιδρύματος «Sternstunden», Λούτγκερ Χέρμελε και τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκαν την Αθήνα και είχαν συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, ενώ είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τους χώρους ετοιμασίας και διανομής πακέτων με τρόφιμα και να συναντήσουν γονείς και παιδιά απόρων πολυτέκνων οικογενειών.

Η βαυαρική αντιπροσωπεία είχε γίνει δεκτή και από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

iefimerida.gr