23 Δεκεμβρίου 2012

Ψάχνουν την περιουσία του Καντάφι στην Ελλάδα... Γιατί δεν ρωτάνε τον σύντροφο ΓΑΠ

Θα πρέπει να ρωτήσουν και την GAP ίσως γνωρίζει, μια που ήταν και ο τελευταίος πρωθυπουργός που τον επισκέφτηκε πριν αρχίσει ο πόλεμος

Σε κυνήγι του «κρυμμένου θησαυρού» της οικογένειας Καντάφι, που ανέρχεται σε μερικές δεκάδες δισ. ευρώ, έχει επιδοθεί η νέα κυβέρνηση της Λιβύης, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει και ακολουθώντας ίχνη που την οδηγούν και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λιβυκή κυβέρνηση προσανατολίζεται να ζητήσει τη συνδρομή και της ελληνικής κυβέρνησης για τον εντοπισμό των κεφαλαίων αυτών είτε βρίσκονται σε λογαριασμούς και επενδύσεις εταιρειών βιτρίνας, είτε έχουν επενδυθεί στην αγορά ακινήτων και οικοπέδων σε ακριβές και τουριστικές περιοχές.

Η κυβέρνηση συγκεντρώνει πλέον πληροφορίες και από πρώην στελέχη του καθεστώτος, έχει ήδη ζητήσει τις υπηρεσίες πολύ γνωστού νομικού γραφείου της Αθήνας ώστε να εντοπιστούν χρήματα που η οικογένεια Καντάφι φυγάδευσε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τέτοιες «περιεργες» επενδύσεις σε ένα μεγάλο οικόπεδο στο Χαλάνδρι, ένα ακίνητο στα νότια προάστια και σε πέντε μεγάλης αξίας ακίνητα στην Κρήτη, ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται και λογαριασμοί παρένθετων προσώπων ή funds, συμφερόντων της οικογένειας Καντάφι.

παραπολιτικα