16 Δεκεμβρίου 2012

Κίτρινες κάρτες από Ράιχενμπαχ

Την έκθεσή της για την Ελλάδα ετοιμάζει η Task Force σημειώνοντας πως υπάρχουν καθυστερήσεις σε σημαντικούς τομείς ώστε να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα κυρίως στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Η Task Force που έχει επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ, αναμένεται να δείξει “κίτρινη κάρτα” στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και να δώσει όμως και τεχνογνωσία για την σύμβαση που αναμένεται να υπογράψει η χώρα μας με την Ελβετία και θα αφορά στοιχεία για τους Έλληνες που έχουν καταθέσεις εκεί. Καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης στο θέμα της κατάρτισης του κτηματολογίου αλλά και στη δημιουργία χωματερών.

Η Ομάδα Κρούσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει επεκτείνει τη δραστηριότητα της σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης. Έτσι Γάλλοι εμπειρογνώμονες ασχολούνται με την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, ενώ στον κλάδο της Υγείας παρέχουν τεχνική βοήθεια Γερμανοί και Σουηδοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται ένας “οδικός χάρτης” για τη διαφθορά αλλά και η δημιουργία ειδικής ομάδας για την καταπολέμησή της.